Βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού, πράγμα που σημαίνει ότι τα κίνητρα πολλών ανθρώπων είναι υψηλότερα από το συνηθισμένο μιας και οι διακοπές ή οι ευκαιρίες για εκδρομές είναι περισσότερες.
Ως άνθρωποι, έχουμε μια φυσική περιέργεια να κατανοήσουμε τους άλλους και την κοινωνία μας.
Ως άνθρωποι τείνουμε να είμαστε συναισθηματικά και κοινωνικά πλάσματα. Το να έχεις ανεπτυγμένη συναισθηματική νοημοσύνη θα σε βοηθήσει να αλληλεπιδράς πιο εύκολα με τους συνανθρώπους σου , καθώς και να μπορείς να διαχειρίζεσαι τα δεδομένα της καθημερινότητας με μεγαλύτερη διαύγεια .
Η ανεπτυγμένη συναισθηματική νοημοσύνη βοηθά να μειώσεις το άγχος σου, να παραμείνεις επικεντρωμένος και συνδεδεμένος με τον εαυτό σου και τους στόχους σου .
Η ικανότητά σας να συνδεθείτε με τα συναισθήματά σας , να έχετε άμεση συνειδητοποίηση αυτών και η επιρροή σας στις σκέψεις και τις πράξεις σας είναι μια βασική δεξιότητα που πρέπει να αρχίσετε να ασκείτε, ώστε να μπορείτε να παραμείνετε ήρεμοι και επικεντρωμένοι σε αγχωτικές καταστάσεις.
Συνήθως όταν οι άνθρωποι νιώθουν ένταση, τείνουν να αποσυνδέονται από όλα τα συναισθήματά τους, επειδή αισθάνονται απλώς συντετριμμένοι.
Για να καταπολεμηθεί αυτό, θα πρέπει να εξασκήσετε την αύξηση της συναισθηματικής σας συνείδησης για να καταλάβετε τι χρειάζεστε ή για να μπορείτε να επικοινωνείτε αποτελεσματικά με τους άλλους.
Σε προηγούμενό μου άρθρο μιλήσαμε για το πως συνδυάζεται η συναισθηματική νοημοσύνη με τον χώρο εργασίας, όμως μην ξεχνάμε ότι ο χώρος εργασίας μας αποτελείται από ανθρώπους που έχουν συναισθήματα. (click εδώ για το άρθρο)
Ζούμε σε μια καθημερινότητα που μάθαμε να λειτουργούμε καταναλωτικά και να αντικαθιστούμε ότι χαλάει ή δεν είναι τόσο γυαλιστερό όσο ήταν παλιότερα...
Μάθαμε να κρίνουμε το κάθε τι με την εξωτερική του εμφάνιση και μόνο...
Αλήθεια... κάπως έτσι δεν κάνουμε και με τις σχέσεις μας πλέον (φιλικές,ερωτικές);
Μάλλον δεν θα πρέπει να απορούμε που τόσο εύκολα αντικαθιστά κάποιος συντρόφους/φίλους...
Eπιμέλεια άρθρου:
Μέλος Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων
Coaching Ψυχολόγων , Νευροψυχολόγων
Μέλος Διεθνούς Συλλόγου Coaching Ψυχολόγων Εκπαιδευτής Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας Πανεπιστημίου Αιγαίου
psychologized@gmail.com | www.antonioskalentzis.eu
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Μπορείτε να γράψετε την άποψή σας εδώ