728x90 AdSpace

Καλέντζης
Latest News
Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Τι περιμένεις ? Ο δρόμος του αύριο οδηγεί στην πόλη του ΠΟΤΕ!



Τι περιμένεις? Θέλεις να κάνεις  αλλαγές στη ζωή σου?

Λες στον εαυτό σου συνεχώς ότι αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά.. θα μπορούσες να το κάνεις αυτό και αυτό?

Τίποτα δεν πρόκειται αλλάξει φίλτατε, αν δεν ξεκινήσεις την αλλαγή.

Το να κατηγορείς τους άλλους ή τις συνθήκες γύρω σου δεν θα έκανε την κατάσταση σου καλύτερα.

Το να ονειρεύεσαι για ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, για διακοπές, για ένα νέο αυτοκίνητο, ή για ένα νέο σπίτι δεν είναι αρκετό. Επιθυμώντας να ήσουν πλούσιος, υγιής ή στην αγάπη επιτυχημένος , ενώ την ίδια στιγμή  στο πίσω μέρος του μυαλού σου, δεν πιστεύεις ότι θα επιτύχεις ποτέ κάποια από αυτά τα πράγματα, θα κάνει την κατάσταση χειρότερη.

Τι αισθάνεσαι και πιστεύεις ότι βαθιά μέσα σου είναι πιο ισχυρό, οι επιθυμίες ή τα όνειρά σου? Θα πρέπει να εργαστείς για να πείσεις τον εαυτό σου ότι αυτά τα πράγματα είναι δυνατά! Αρκεί να αρχίσεις να  ενεργείς με διαφορετικό τρόπο.


Ξεκίνα τώρα, όχι αύριο.

Αν θέλετε να κάνετε αλλαγές στη ζωή σας, θα πρέπει να ξεκινήσει τώρα, όχι σε κάποιο απροσδιόριστο μέλλον. Είναι απλά εξαπάτηση όταν ματαιώνεις τον εαυτό σου και χρονοτριβεί, όταν αμφιβάλλεις και όταν πιστεύεις ότι εάν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές θα ήσουν σε θέση να τα πετύχεις όλα


Τώρα, αυτή τη στιγμή είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσει οποιαδήποτε αλλαγή, το μικρότερο ή το μεγαλύτερο. Εάν λέτε, «θα αρχίσω αύριο», είναι η εξαπάτηση του εαυτού σας, γιατί αύριο θα πεις και πάλι το ίδιο πράγμα. Θα υπάρχει πάντα ένα άλλο αύριο που θα ξεκινήσεις την αλλάγή, αλλά καμία αλλαγή στη ζωή σου.

Η αλλαγή πρέπει να αρχίσει τώρα, και μόνο εσύ είσαι υπεύθυνος για αυτήν την αλλαγή. Θα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο και προσπάθεια, να κάνεις σχέδια και τα πράγματα θα αρχίσουν να αλλάζουν, πίστεψέ με .

Υπάρχει πάντα ένα υποσυνείδητο εσωτερικής αντίστασης για όλες τις αλλαγές, ακόμα και αν κάποιου του αρέσει ή όχι η ζωή. Οι άνθρωποι αισθάνονται πιο άνετα με μια οικεία κατάσταση, ακόμα κι αν δεν τους αρέσει. Παράξενο, έτσι δεν είναι;

Λοιπόν, τι περιμένεις; Σκοπεύεις να κάνεις κάτι για τη ζωή σου, ή απλά σπατάλησες 3 λεπτά να διαβάσεις το άρθρο? Και λέω "σπατάλησες" γιατί σε διέκοψα από το "τίποτα".

Αν θέλεις να κάνεις αλλαγές στη ζωή σου και να κυνηγήσεις τα όνειρά σου, θα πρέπει να τα ξεκινήσεις τώρα, αυτή τη στιγμή, και όχι αύριο. Λοιπόν, τι θα κάνεις;

 * Θα γράψω 2 φράσεις που με έχουν στιγματίσει στη ζωή μου.

Ο δρόμος του αύριο οδηγεί στην πόλη του Ποτέ

Ακόμα και το πιο μακρινό ταξίδι, ξεκινάει με ένα μικρό πρώτο βήμα.


κείμενο :

Αντώνιος Καλέντζης
Ψυχοπαιδαγωγική και Συμβουλευτική 
Μέλος Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων
Κλινικών Ψυχολόγων , Νευροψυχολόγων

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε την άποψή σας εδώ

Item Reviewed: Τι περιμένεις ? Ο δρόμος του αύριο οδηγεί στην πόλη του ΠΟΤΕ! Rating: 5 Reviewed By: Psychologized