728x90 AdSpace

Καλέντζης
Latest News
Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Πως να διαβάσετε την προσωπικότητα κάποιου από τις εικόνες Προφίλ




Οι εικόνες προφίλ που έχουμε στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης (social Media), μπορούν να αποκαλύψουν στοιχεία για την προσωπικότητα του χρήστη, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Μάιο του 2016.

Στην έρευνα αυτή , χιλιάδες φωτογραφίες χρηστών του twitter συμπεριλήφθηκαν , μαζί με μια ανάλυση της προσωπικότητάς τους.

Εδώ είναι πώς να εντοπίζουν κάθε μία από τις πέντε πτυχές της προσωπικότητας:

1. Οι ευσυνείδητοι

 Οι άνθρωποι που είναι πιο ευσυνείδητοι χρησιμοποιούν εικόνες που ήταν πιο φυσικές, πολύχρωμες και φωτεινές

 Μάλιστα είχαν στοιχεία πιο συναισθηματικής προσωπικότητας , σχετικά με τις άλλες ομάδες που θα αναφέρουμε.

 Αυτό αντανακλά πιθανώς το γεγονός ότι οι  ευσυνείδητοι άνθρωποι ήθελαν να βγάζουν έξω μια εικόνα που θα αντιπροσωπεύει την προσωπικότητά τους 100%

2. Οι ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες

 Οι άνθρωποι με πιο δεκτικές διαθέσεις στο καινούριο , έτειναν να έχουν φωτογραφίες πιο έντονες από θέμα χρωμάτων.

 Οι φωτογραφίες τους έτειναν να είναι πιο καλλιτεχνικές ή ασυνήθιστες και τα πρόσωπά τους ήταν συχνά μεγαλύτερα στο πλαίσιο, μιας και η φωτογραφία εστίαζε στο πρόσωπο.


3. Οι εξωστρεφείς 

 Οι εξωστρεφείς χρησιμοποιούν πιο πολύχρωμες εικόνες και είναι πιο πιθανό να παρουσιάζουν σε αυτές μια ομάδα ανθρώπων και όχι μόνο τον εαυτό τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν συνήθως δείχνουν προς το μέρος της κάμερας.




4. Οι νευρωτικοί

 Οι άνθρωποι που είχαν διαγνωσθεί με  νευρώσεις, έτειναν να χρησιμοποιούν απλούστερες φωτογραφίες με λιγότερο χρώμα.

 Είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίζουν μια κενή έκφραση στο πρόσωπό τους , ή ακόμα και να κρύβουν το πρόσωπό τους.

5. Οι τερπνοί

 Εξαιρετικά ευχάριστοι άνθρωποι που συχνά ανεβάζουν φωτογραφίες του εαυτού τους χωρίς να εστιάζουν στην φωτογραφία γενικότερα , αλλά είναι χαμογελαστοί σχεδόν πάντα και οι εικόνες είναι φωτεινές και ζωηρές.



Οι συγγραφείς της μελέτης αναφέρουν για τα ευρήματά τους:

"Η διαφορά μεταξύ των ομάδων είναι στην αισθητική ποιότητα των φωτογραφιών, περισσότερη αισθητική φαίνεται σε εξωστρεφείς προσωπικότητες και χαμηλότερα επίπεδα για περιπτώσεις που υπάρχει νεύρωση.

 Οι χρήστες με υψηλή περιεκτικότητα σε ευσυνειδησία, τερπνότητα ή εξωστρέφεια προτιμούν εικόνες με τουλάχιστον ένα πρόσωπο και προτιμούν την παρουσίαση θετικών συναισθημάτων μέσα από τις εκφράσεις του προσώπου τους.

 Οι ευσυνείδητοι  χρήστες δημοσιεύουν κάτι απλό που αναμένεται από μια εικόνα προφίλ: φωτογραφίες από ένα πρόσωπο που εκφράζει το πιο θετικό συναίσθημα από όλα τα γνωρίσματα.

 Οι εξωστρεφείς και ευχάριστοι άνθρωποι δημοσιεύουν τακτικά πολύχρωμες εικόνες που μεταδίδουν το συναίσθημα, αν και δεν είναι το πιο αισθητικά ευχάριστο, ειδικά για το τελευταίο χαρακτηριστικό. "

 Η έρευνα αυτή των  Liu et al. , παρατηρεί ότι τα τελευταία χρόνια , αρκετές σχέσεις είτε σε φιλικό είτε επαγγελματικό είτε ερωτικό επίπεδο, γίνονται μέσω των Social Media. Σκοπός της είναι να προσπαθήσει να καταλάβει τι να προσμένουμε από κάποιον , απλά με τις φωτογραφίες που έχει αναρτήσει.


 Η ένστασή μου είναι ότι, μιας και η ζωή μας είναι ένας συναισθηματικός κύκλος, όλοι μας ανά περιόδους είμαστε μέλη σε κάποια από τις 5 ομάδες. 

Σκέφτομαι λοιπόν να του στείλω email να τον ενημερώσω ότι υπάρχει άλλη μια ομάδα που όχι απλά ξέχασε να αναφέρει, αλλά και ως μη Έλλην δεν φαντάζεται οτι υπάρχει. 



6. Ο Ελληνάρας

  Προφανώς δεν παρατήρησε καμία εικόνα στην έρευνά του ο Dr Liu από Έλληνες, μιας και εμείς είμαστε μια κατηγορία μόνοι μας.

 Ο Ελληνάρας είναι αυτός που μπορεί να έχει Μνημόνια και καταστροφή οικονομική, αλλά θα αναρτήσει φωτογραφίες με το πιο εμπορικό και ακριβό προϊόν που κυκλοφορεί (αυτοκίνητο, κινητό, σκάφος κλπ).

 Το οικονομικό του υπόβαθρο είναι στα όρια της φτώχειας ,το μέλλον του υποθηκευμένο, τα φτερά του τουφεκισμένα, αλλά οι φωτογραφίες από παραλίες , μπουζούκια και χιονοδρομικά είναι αυτές που ανεβάζει.

 Τέλος, μπορεί να γίνει σεισμός με 100000 νεκρούς στην Μογγολία  , ή να καταστραφούν χωριά μεταξύ φυλών στην Αφρική με βίαιο τρόπο, αλλά δεν ασχολείται αν δεν είναι "Mainstream", γιατί ο Ελληνάρας νιώθει τον πόνο πιο πολύ , σύμφωνα με τα Like που θα πάρει.


(σίγουρα η ομάδα 6 είναι χιουμοριστική και διακωμωδεί το παρόν .... ή όχι;)








  • Επιμέλεια άρθρου:
    Μέλος Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων
    Κλινικών Ψυχολόγων , Νευροψυχολόγων
    Μέλος Διεθνής Συλλόγου Coaching Ψυχολόγων        Εκπαιδευτής Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας Πανεπιστημίου Αιγαίου.
    psychologized@gmail.com  | www.antonioskalentzis.eu        

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Μπορείτε να γράψετε την άποψή σας εδώ

    Item Reviewed: Πως να διαβάσετε την προσωπικότητα κάποιου από τις εικόνες Προφίλ Rating: 5 Reviewed By: Psychologized