728x90 AdSpace

Καλέντζης
Latest News
Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Σχεσεις : Τι ψαχνουν οι αντρες και τι οι γυναικες. (έρευνα 2016)




Μια πληθυσμιακά μεγάλη έρευνα (28.000 ετεροφυλόφιλα άτομα)που δημοσιεύθηκε το 2016, αποκαλύπτει τι ψάχνουν οι άνδρες και οι γυναίκες σε έναν σύντροφο για μακροπρόθεσμη σχέση.


Εδώ είναι μερικές από τις διαπιστώσεις:


  • 92% των ανδρών και 84% των γυναικών δήλωσε ότι δίνει σημασία στην εξωτερική εμφάνιση.
  • 80% των ανδρών και 58% των γυναικών δήλωσε ότι ένα λεπτό σώμα ήταν επιθυμητό ή απαραίτητο.
  • 74% των ανδρών και 97% των γυναικών  ήθελαν κάποιον με ένα σταθερό εισόδημα.
  • 47% των ανδρών και 69% των γυναικών δήλωσε ότι ένας πιθανός σύντροφος , να βγάζει πολλά χρήματα ήταν σημαντικό για αυτούς.
  • Μόνο περίπου το 40% των ανδρών και των γυναικών, όμως, σκέφτηκαν ότι ο σύντροφός τους θα επιθυμούσε να είχε παρόμοια φυσική ελκυστικότητα με τους εαυτούς τους και δεν ζητούσαν περισσότερα από αυτά που μπορούσαν να δώσουν.



 Οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ των φύλων παρατηρήθηκαν στην περιοχή του χρήματος και σταδιοδρομίας.

 Από θέμα ποσοστών ,  οι γυναίκες έδωσαν αρκετά μεγάλη σημασία  και έμφαση για την επιτυχή σταδιοδρομία ενός  εν δυνάμει συντρόφου .

Dr David Frederick, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης, δήλωσε:

"Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι οι άνδρες ενδιαφέρονται περισσότερο για την ελκυστικότητα σε μια μακροπρόθεσμη σύντροφο και οι γυναίκες ενδιαφέρονται περισσότερο για τους πόρους.

 Σε δύο εθνικά σύνολα δεδομένων, διαπιστώσαμε ότι το φύλο ήταν μακράν ο ισχυρότερος προγνωστικός δείκτης του τι οι άνθρωποι θέλουν σε έναν  μακροπρόθεσμο σύντροφο , συγκριτικά με την την ηλικία, το εισόδημα, την εκπαίδευση, ή την εστίαση στην εμφάνιση.

 Βρήκαμε επίσης κάτι που μάλλον το γνωρίζαμε, ότι οι άνδρες έχουν ισχυρότερες προτιμήσεις σε μια «καλή εμφάνιση» και «λεπτό σώμα» της συντρόφου.

 Οι πλουσιότεροι άνδρες και οι άνθρωποι που ήταν πιο σίγουροι για την εμφάνισή τους , είχαν πιο απαιτητικές προτιμήσεις για την εξωτερική εμφάνιση της εν δυνάμει συντρόφου, ενώ οι ηλικιωμένοι άνδρες όπως και οι γυναίκες , έδιναν λιγότερη σημασία στην εμφάνιση και στο εισόδημα όταν αναζητούν μια μακροπρόθεσμη σχέση. "

Μερικά άλλα ενδιαφέροντα συμπεράσματα που βγαίνουν από την έρευνα:


  • Πλουσιότεροι άνθρωποι -  άνδρες και γυναίκες - ήθελαν καλύτερη εμφάνιση του συντρόφου τους, ανεξαρτήτως την δική τους.
  • Οι μορφωμένοι άνδρες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην καλή εμφάνιση και στις λεπτές γυναίκες , σε σύγκριση με τους λιγότερο μορφωμένους άνδρες.
  • Τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ήταν λιγότερο επικεντρωμένοι στην εμφάνιση.
 Όπως παρατηρούμε από τα ευρήματα της έρευνας, όσο μεγαλώνει κάποιος σε ηλικία , εστιάζει πιο πολύ στα συναισθήματα που δημιουργούνται σε μια σχέση, παρά στα εξωτερικά χαρακτηριστικά .

 Αυτό μπορεί να συμβαίνει ίσως επειδή όσο μεγαλώνει κάποιος σε ηλικία , η εμπειρία βοηθάει να κατανοήσει τις πραγματικές αξίες.

 Όμως είναι φυσιολογικό οι νεότεροι σε ηλικία να θέλουν "τον πιο Καλό σύντροφο", μιας και υπάρχει και το στοιχείο της αναπαραγωγής .

 Αλήθεια, αν εστιάζαμε στην αγάπη/έρωτα θα είχαμε ευτυχισμένα ζευγάρια και τα ποσοστά διαζυγίων θα ήταν λιγότερα;

ΠηγήMating markets and bargaining hands: Mate preferences for attractiveness and resources in two national U.S. studies Melissa R. Falesa, b, 1, David A. Frederickc, 2016

(Τα αποτελέσματα προέρχονται από μια έρευνα 28.000 ετεροφυλόφιλους ηλικίας 18-75, ΗΠΑ)
Επιμέλεια άρθρου:
Μέλος Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων
Κλινικών Ψυχολόγων , Νευροψυχολόγων , Coaching Ψυχολόγων
Μέλος Διεθνής Συλλόγου Coaching Ψυχολόγων                       Εκπαιδευτής Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας Πανεπιστημίου Αιγαίου.


psychologized@gmail.com  | www.antonioskalentzis.eu


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε την άποψή σας εδώ

Item Reviewed: Σχεσεις : Τι ψαχνουν οι αντρες και τι οι γυναικες. (έρευνα 2016) Rating: 5 Reviewed By: Psychologized