728x90 AdSpace

Καλέντζης
Latest News
Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Μπορείτε να βοηθήστε έναν άστεγο που έχει ανάγκη με ένα τηλεφώνημα



Σήμερα στο διαδίκτυο έχουν γίνει viral με κείμενα που αφορούν αστέγους και τα τηλέφωνα που αναφέρουν πως μπορούν να βοηθηθούν ώστε να βρουν ζεστό κατάλυμα .

 Σίγουρα πρόκειται για για μια κίνηση ανθρωπιάς που δηλώνει ότι ακόμα μπορούν να υπάρχουν μηχανισμοί που μπορούν να βοηθήσουν τον αδύνατο... είναι όμως έτσι;

 Για παράδειγμα, είμαστε από τους τυχερούς που έχουμε την δυνατότητα να μπούμε στο διαδίκτυο και προφανώς είμαστε κάπου ζεστά , αλλιώς δεν θα ήταν σοφότερο να φροντίσουμε να είμαστε σε ζεστό μέρος και όχι να καθόμαστε στα social media.

 Αυτομάτως, κάνοντας hashtag # την εικόνα αυτή, θεωρούμε ότι κάναμε και το καλό μας έργο για σήμερα και δεν οφείλουμε να κάνουμε τίποτα άλλο ως κοινωνία για τους αδύναμους πληθυσμούς. Είναι σαν να δίνουμε μια δικαιολογία στον εαυτό μας που είμαστε παθητικοί...

 ΝΑΙ, είναι αρκετά σημαντικό που αντί να ασχολείσαι με κάτι άλλο , μοιράζεσαι με φίλους και γνωστούς σου τηλέφωνα που μπορεί να σώσουν μια ζωή τώρα που κάνει κρύο... αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από επανένταξη στην κοινωνία ως ενεργά μέλη της κοινωνίας αυτής.


 Σημασία δεν έχει να βοηθάς κάποιον όταν σκοντάψει και πέσει... αλλά να φροντίζεις να είναι δυνατός στα πόδια του να σηκώνεται μόνος του όταν είναι πεσμένος.


Επιμέλεια άρθρου:
Μέλος Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων
Νευροψυχολόγων , Coaching Ψυχολόγων
Μέλος Διεθνούς Συλλόγου Coaching Ψυχολόγων                       Εκπαιδευτής Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας Πανεπιστημίου Αιγαίου.



psychologized@gmail.com  | www.antonioskalentzis.eu

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε την άποψή σας εδώ

Item Reviewed: Μπορείτε να βοηθήστε έναν άστεγο που έχει ανάγκη με ένα τηλεφώνημα Rating: 5 Reviewed By: Psychologized