728x90 AdSpace

Καλέντζης
Latest News
Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Σύντομα κοντά μας το νέο βιβλίο του Αντώνιου Καλέντζη "Fantashire"




Το νέο βιβλίο του αρθρογράφου μας Αντώνιου Καλέντζη με ονομασία Fantashire θα εκδοθεί από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗ .

Πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό από το πρώτο του εγχείρημα και το βιβλίο "Πως είσαι; Καλά."

Στην φωτογραφία που δημοσίευσε αναφέρει :

"Σίγουρα θα παρατηρήσετε ότι κρατάω κάποια έγγραφα λερωμένα , τσαλακωμένα και διαφορετικό μέγεθος το κάθε ένα.

Τα έγγραφα αυτά είναι το νέο μου βιβλίο που θα εκδοθεί τον Φλεβάρη του 2017 και είναι διαφορετικά χαρτιά μιας και.... το έγραφα οποιαδήποτε στιγμή μου ερχόταν έμπνευση να γράψω κάτι.

Το όνομα του βιβλίου είναι Fantashire και είναι δικός μου συνδυασμός λέξεων "Fantashy" και κατάληξη "shire" που έχουν αρκετές περιοχές της Αγγλίας (εκεί ήμουν όταν ξεκίνησα να γράφω).

Το βιβλίο περιέχει δικές του πρωτότυπες ζωγραφιές , από εικόνες που είχα φανταστεί γι αυτόν τον κόσμο που παρουσιάζεται.

Σας ευχαριστώ που στηρίζετε κάθε νέο μου βήμα.
"

Tι να περιμένουμε από το Fantashire και αυτό το βιβλίο;




Σ
ε έναν πλανήτη που μοιάζει τόσο πολύ με τον δικό μας , κατοικούν και άνθρωποι σαν αυτούς που κατοικούν στον πλανήτη μας. Όμως το κυρίαρχο είδος δεν είναι ο άνθρωπος. Είναι κάποια άλλα όντα που κατάφεραν και κυρίευσαν στον πλανήτη των ανθρώπων. Επειδή όμως τα όντα αυτά δεν είναι από αυτό τον πλανήτη, το περιβάλλον δεν είναι τόσο φιλόξενο γι αυτούς. Έτσι κατασκεύασαν μια πολύ μεγάλη πόλη που κατοικούν μόνο αυτά τα όντα. Το όνομα της πόλης αυτής είναι «Θόλος» , μιας και όλη η πόλη προστατεύεται από έναν γυάλινο θόλο.


 Κανένας άνθρωπος δεν επιτρέπεται να μπει στην  πόλη αυτών των όντων καθώς πάλι… όποιος κατάφερε να μπει μέσα δεν βγήκε ποτέ έξω να πει στους άλλους ανθρώπους τι υπάρχει μέσα εκεί. Τα όντα αυτά οι άνθρωποι ονομάζουν Φεκ. Ποτέ δεν συστήθηκαν πως ονομάζονται, αλλά η κυρίαρχη ονομασία τους είναι αυτή.
  
 Ο πολιτισμός των ανθρώπων είναι φτωχός και είναι υποτελείς στα όντα αυτά. Όμως τα όντα θέλοντας να δείξουν ότι είναι δίκαιοι απέναντι στους ανθρώπους και δεν είναι δυνάστες, διοργανώνουν κάθε 3 χρόνια διαγωνισμούς που οι νικητές θα αποκτήσουν μια θέση στην πόλη αυτή. 100 άντρες και 100 γυναίκες κάθε 3 χρόνια έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν την μοίρα τους… να φύγουν από την φτωχή ανθρώπινη κοινωνία και να γίνουν κομμάτι της κοινωνίας των όντων αυτών.


 Οι άντρες διαγωνίζονται σε αθλήματα. Ένα είδος δεκάθλου . Οι 100 εκλεκτοί άντρες που θα καταφέρουν να πάρουν το εισιτήριο πρέπει να είναι οι πιο δυνατοί στον πλανήτη. Και σίγουρα θα είναι γιατί θα έχουν να ανταγωνισθούν όλους τους άντρες του πλανήτη που θέλουν να πάρουν τη θέση αυτή .


 Οι γυναίκες αγωνίζονται σε καλλιστεία ομορφιάς. Οι 100 πιο όμορφες μόνο καταφέρνουν να μπουν στην πόλη. Τα 100 πιο τέλεια κορμιά θα καταφέρουν να αλλάξουν τη ζωή τους. Μόνο που σε αυτά τα καλλιστεία δεν τους νοιάζουν αν οι κοπέλες είναι καλές ή κακές, έξυπνες ή χαζές… απλά να είναι πολύ όμορφες.


 Ο ήρωας της Ιστορίας μας είναι ο Ίον . Ένας νέος που μεγάλωσε πολύ δύσκολα μιας και οι γονείς του στην  επανάσταση που έγινε κατά των όντων,
θανατώθηκαν από τα όντα αυτά. Η τελευταία επανάσταση έγινε πριν 20 χρόνια και σχεδόν αφανίστηκε ο μισός ανθρώπινος πολιτισμός του πλανήτη μέσα σε λίγες ώρες. Αυτά τα όντα πραγματικά είναι πολύ δυνατά. Είναι πανούργα και δε διστάζουν να σκοτώσουν ότι μπει μπροστά στο διάβα τους. Μετά την επανάσταση όμως απόδειξαν ότι είναι φίλοι με τους ανθρώπους. Αν δεν ήταν φίλοι γιατί να έκαναν τον διαγωνισμό κάθε 3 χρόνια; Γιατί να δίνουν την ευκαιρία σε 100 άνδρες και 100 γυναίκες να ζήσουν μαζί τους , στην κοινωνία τους; Είναι φίλοι με τους ανθρώπους , απλά οι άνθρωποι δεν το κατάλαβαν ποτέ πριν την επανάσταση. Σίγουρα ήρθαν στον πλανήτη ως κατακτητές και σίγουρα πολέμησαν τους ανθρώπους, αλλά είναι φίλοι.


Η κοπέλα του Ίον καταφέρνει να κερδίσει το εισιτήριο για τον Θόλο.

Θα καταφέρει και αυτός να κερδίσει το Δέκαθλο και να βρεθεί μαζί της και να ζήσουν μαζί το όνειρο;

Είναι αυτό το μέρος όπως το φαντάζονται;

Ποιος θα βοηθήσει τον ήρωά μας και τι θα καταλάβει στο τέλος;

To Fantashire είναι μια φανταστική ιστορία που θυμίζει τα παραμύθια...
Δεν είναι αληθινό...
ή μήπως Όχι;;;







*Η σελίδα στο facebook είναι : https://www.facebook.com/Fantashire-239962449540288/?fref=ts


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε την άποψή σας εδώ

Item Reviewed: Σύντομα κοντά μας το νέο βιβλίο του Αντώνιου Καλέντζη "Fantashire" Rating: 5 Reviewed By: Psychologized