728x90 AdSpace

Καλέντζης
Latest News
Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Πώς να αντιμετωπίσετε τις αρνητικές σκέψεις και το άγχος



Η αποδοχή των αρνητικών συναισθημάτων είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με νεότερη έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο του 2017.

 Διαπιστώθηκε επίσης ότι οι άνθρωποι που έχουν την ικανότητα να συμφιλιώνονται με τα αρνητικά συναισθήματά τους, βιώνουν  αρνητικά συναισθήματα σε λιγότερη ένταση, π κάτι που δεν επιβαρύνει την ψυχική υγεία.

Κάτι που επίσης φορτίζει αρνητικά είναι το να  αξιολογούμε συνεχώς τα αρνητικά συναισθήματά μας , συσσωρεύονται ακόμα περισσότερη αρνητικότητα.

Τα αποτελέσματα που προέρχονται από την έρευνα πάνω από 1.300 ατόμων που διήρκεσε 6 μήνες καιδημοσιεύθηκαν τον Αύγουστο του 2017 και μας αναλύει περισσότερο το γεγονός αυτό.

 Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουμε τις δικές μας αρνητικές συναισθηματικές αντιδράσεις είναι πραγματικά σημαντικός για τη γενική ευημερία μας.

 Οι άνθρωποι που δέχονται αυτά τα συναισθήματα χωρίς να κρίνουν ή να προσπαθούν να τα αλλάξουν, είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στην πιθανή ψυχολογική επιβάρυνση που μπορεί να βιώνουν ( κατατονία, κατάθλιψη, στρεσ, άγχος κλπ) .

 Αρκετοί όταν βιώνουν μια δύσκολη περίοδο της ζωής τους ή ενός πρωτόγνωρα δύσκολου γεγονότος και νιώθουν να καταβάλλονται από αρνητικά συναισθήματα, συνήθως λένε "εγώ άντεχα παλιότερα τα πάντα, τώρα..." .

 Είναι γεγονός πως στη ζωή μας παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο το να μπορούμε να αξιολογήσουμε αυτά που βιώνουμε, αλλά ακόμα σημαντικότερο είναι να αξιολογούμε με τα δεδομένα που υπάρχουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

 Ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού υποβάθρου, οικονομικού υποβάθρου, ηλικίας , ακόμα και iQ, τα λάθος δεδομένα που χρησιμοποιούμε για την επίλυση ενός προβλήματος, σίγουρα θα οδηγήσουν σε μη θετικό αποτέλεσμα.

 Η εξωστρέφεια σε οικείους ή κάποιον ειδικό Ψυχικής Υγείας, είναι πιθανόν να μην δώσει αποτέλεσμα σε αυτά που σας προβληματίζουν, όμως σίγουρα θα δώσει λιγότερη τροφή στα αρνητικά συναισθήματα που έχουν την τάση να θεριεύουν μέσα μας.

Keep Smiling 😊

ΠηγήFord, Brett Q. et al (2016) The Psychological Health Benefits of Accepting Negative Emotions and Thoughts: Laboratory, Diary, and Longitudinal Evidence ,Journal of Personality and Social Psychology, Jul 13 , 201


Επιμέλεια άρθρου:
Αντώνιος Καλέντζης Ψυχολόγος BPS, MISCP
Μέλος Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων
Νευροψυχολόγων , Coaching Ψυχολόγων
Μέλος Διεθνούς Συλλόγου Coaching Ψυχολόγων                       Εκπαιδευτής Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας Πανεπιστημίου Αιγαίου.

psychologized@gmail.com  | www.antonioskalentzis.eu

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε την άποψή σας εδώ

Item Reviewed: Πώς να αντιμετωπίσετε τις αρνητικές σκέψεις και το άγχος Rating: 5 Reviewed By: Psychologized