728x90 AdSpace

Καλέντζης
Latest News
Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Η αντικοινωνικότητα όσων... ζουν το όνειρό τους.



 Πολλές επιτυχημένες προσωπικότητες  του αθλητισμού, ηθοποιοί , καλλιτέχνες , επιστήμονες  κλπ , έχουν κατηγορηθεί ως "αντικοινωνικοί".

 Σίγουρα μπορεί να είναι ,μιας και παρατηρούμε προσωπικότητες σοβαρές που δεν είναι αρκετά εξωστρεφείς .

 Συνήθως αδιαφορούν για τα "κοινά" και δεν αναλώνονται στις καταναλωτικές τάσεις, μιας και έχουν ενδιαφέρον μόνο για το επάγγελμά τους.


 Είναι πραγματικά ευτυχισμένοι ;

 Αν τους ρωτήσετε πραγματικά θα σας πουν ότι "γι αυτό γεννήθηκα, για να κάνω αυτό το πράγμα" . 

 Μπορεί να μας φαίνεται περίεργο που ένα απλό επάγγελμα ή ένας απλός στόχος , που σε εμάς μπορεί να φαίνεται αδιάφορο, μπορεί να δίνει τόσο ζωή σε κάποιον. 

 Έχει τύχει και εμείς να δοκιμάσουμε να κάνουμε το επάγγελμά του και δεν
νιώσαμε το παραμικρό ευχαρίστησης , ίσα ίσα που ήταν και αγγαρεία... 

 Αυτό μας κάνει να μπερδευόμαστε ακόμα πιο πολύ μήπως έχουμε μπροστά μας μια ψυχικά διαταραγμένη προσωπικότητα. Όταν μάλιστα βλέπουμε στο πρόσωπό του/της να υπάρχει αυτή η γαλήνη της ικανοποίησης με αυτό το τόσο "ασήμαντο" .



Τον ξέρω τόσα χρόνια και δεν τον αναγνωρίζω!

 Η αλήθεια είναι ότι όλοι περνάμε από την παιδική ηλικία πριν ενηλικιωθούμε και γνωρίζουμε αρκετό κόσμο. 


Πόσο μάλιστα όταν μιλάμε για συγγενείς, που μας γνωρίζουν από τότε που λέγαμε "σέλω να πιω νελό" και δεν μπορούσαμε να περπατήσουμε . 

 Φανταστείτε να είχατε για μικρό αδερφό τον Αριστοτέλη ή τον Σωκράτη ή ακόμα και τον Μαραντόνα... πιστεύετε ότι θα άλλαζε ποτέ η εικόνα που έχετε γι αυτόν? 

 Ακόμα και αν όλος ο κόσμος τον σέβεται για το έργο του για σένα πάντα θα είναι ένα χαζό και ανόητο παιδάκι ... και αυτό θα είναι όσο ψηλά και αν φτάσει. 
(Το τραγελαφικό είναι  πως όσο πιο ψηλά πάει, τόσο είναι το "χαζό" παιδάκι που θυμάστε από παλιά, αλλά αν στη ζωή του κάνει λάθη είναι φυσιολογικό να τα κάνει ,είναι "χαζό")


 O Κάθε ένας είναι μοναδικός. Ας δώσουμε ένα παράδειγμα εσένα που διαβάζεις το άρθρο. Δεν θα υπάρξει κάποιος/κάποια σαν εσένα ξανά με το ίδιο DNA, τις ίδιες εμπειρίες, τα ίδια αδέλφια , τους ίδιους συγγενείς και κυρίως... το ίδιο τρόπο διαχείρισης κάποιου γεγονότος.

 Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αγαπάς.

 Όλοι έχουν ανάγκη από την αγάπη και μια αγκαλιά , στις αποτυχίες και στις επιτυχίες . Σίγουρα ο άνθρωπός σου εξελίσσεται στην πάροδο του χρόνου, όπως εξελίσσεσαι και εσύ ... σίγουρα μπορεί κατά την διάρκεια της εξέλιξής σας να μην βλέπετε από την ίδια οπτική γωνιά τα πράγματα.


 Όμως τι σημασία έχει αν δεν υπάρχει αγάπη; 

Γιατί όπου υπάρχει αγάπη αποδέχεσαι χωρίς να σε νοιάζει...


Επιμέλεια άρθρου:
Μέλος Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων
Νευροψυχολόγων , Coaching Ψυχολόγων
Μέλος Διεθνούς Συλλόγου Coaching Ψυχολόγων                       Εκπαιδευτής Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας Πανεπιστημίου Αιγαίου.

psychologized@gmail.com  | www.antonioskalentzis.eu

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    1 σχόλια:

    1. Η κοινωνικότητα του ανθρώπου δεν συνδέεται μόνο με τη λογική και την καλή συμπεριφορά του και με τον ηθικό τρόπο ζωής. Μπορεί κάποιος να είναι κοινωνικός, συμβιβαστικός, ευχάριστος και να συμμετέχει σε πολλές εκδηλώσεις και συγχρόνως να εκμεταλλεύεται αδίστακτα τις ανθρώπινες σχέσεις για τα προσωπικά του οφέλη. Η κοινωνικότητα είναι μία από τις παρεξηγημένες λέξεις, διότι καλλιεργεί μεγάλες προσδοκίες στη φαντασία μας και αγνοεί τη μόνιμη σύνδεση της φυσιολογικής συμπεριφοράς με την άγνοια, την πλάνη, τη μεροληψία, την ανευθυνότητα, την απληστία και την εγωκεντρική συμπεριφορά. Όταν ένας άνθρωπος βρίσκεται μόνος απέναντι στους άλλους, συμπεριφέρεται συγκρατημένος, με χαμηλότερους τόνους, φοβισμένος, δείχνει αδιαφορία, είναι λιγότερο εκδηλωτικός και οι άσχημες σκέψεις και επιθυμίες του δεν μας ανησυχούν. Μόλις αποκτήσει φίλους και συνεργάτες, μόλις κερδίσει την υποστήριξη και γίνει μέλος μιας ομάδας, μόλις αισθανθεί πιο ασφαλής και έτοιμος να κρυφτεί, τότε μπορεί να εκδηλώσει τη χειρότερη πλευρά του. Εκδηλώνεται με όλες τις έξυπνες σκέψεις του και πιο άφοβα, γίνεται προκλητικός, επιδιώκει τους σκοπούς του με όλα τα μέσα και δε διστάζει να ικανοποιήσει εκβιαστικά τις κτηνώδεις επιθυμίες. Όχι επειδή είναι τρελός, άρρωστος και διεστραμμένος, αλλά συνήθως επειδή είναι πολύ άνετος, πονηρός, χωρίς τα όρια της ηθικής, όμως έχει υποστηρικτές και κανένας δεν τον υποψιάζεται.(...) Όλες οι προσπάθειες μπορούν να γεμίζουν τις ώρες και τις μέρες μας και να εμφανίζονται σαν κοινωνικότητα, προσαρμοστικότητα και εργατικότητα, αλλά να επιβεβαιώνουν την ανηθικότητά μας. Δηλαδή, για να είναι κάποιος ευχάριστος, συμβιβαστικός, καλός συνεργάτης και για να συμμετέχει σε μαζικές εκδηλώσεις και για να είναι έτσι όπως συνοψίζουμε μαζί με φαντασία στη λέξη "κοινωνικός", δεν είναι απαραίτητο να είναι και "ηθικός", "καλόψυχος" και "ειλικρινής". ... Στο νόημα της λέξης "ανηθικότητα" συμπεριλαμ­βάνεται μια μεγαλύτερη ποικιλία συμπεριφορών που ξεπερνούν τις πιο φανερές περιπτώσεις αλητείας, εξαπάτησης, απουσίας φρένου και καταχρήσε­ων. Ο άνθρωπος δεν είναι ζώο λογικό και κοινωνικό, με την καλή έννοια που φανταζόμασταν. (Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ©2014)

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Μπορείτε να γράψετε την άποψή σας εδώ

    Item Reviewed: Η αντικοινωνικότητα όσων... ζουν το όνειρό τους. Rating: 5 Reviewed By: Psychologized