728x90 AdSpace

Καλέντζης
Latest News
Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Γιατί η συναισθηματική νοημοσύνη είναι το κλειδί για την επιτυχία σας;



Συναισθηματική νοημοσύνη στον εργασιακό χώρο

Μια επιχείρηση η οποία το προσωπικό μπορεί να συνεργαστεί με μέγιστη αποτελεσματικότητα, είναι αυτή η που αποτελείται από άτομα με ανεπτυγμένη συναισθηματική νοημοσύνη.

 Αυτό μπορεί να αυξήσει μόνο την επιτυχία του οργανισμού.Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι απαραίτητη για να καταφέρνει μια επιχείρηση να πετυχαίνει στόχους.

Η συναισθηματική νοημοσύνη μπορεί να κάνει θαύματα για την επιχείρησή σας, επειδή η χρήση της στο χώρο εργασίας θα σας κάνει να κατανοήσετε πώς λειτουργούν οι άνθρωποι και οι σχέσεις.

 Οι συναισθηματικά ευφυείς συνάδελφοι θα υπερέχουν πάντα στην ηγεσία, στην ομαδική εργασία, στην εταιρική σχέση και στο όραμα, διότι θα έχουν γνώση της σχέσης τους με :

  • το προσωπικό, 
  • τις οργανώσεις, 
  • τους διευθυντές,
  •  τους πελάτες, 
  • τους ανταγωνιστές, 
  • τις επαφές δικτύωσης κ.ο.κ.


 Ένας οργανισμός/εταιρία που εστιάζει στην συναισθηματική νοημοσύνη θα έχει προσωπικό που θα είναι περισσότερο παρακινημένο, παραγωγικό, αποτελεσματικό, αποτελεσματικό, ανταμείβεται και θα ικανοποιεί τους στόχους του και στο χώρο εργασίας θα είναι πιο ευθυγραμμισμένο με την ατζέντα της επιχείρησης. 

Ο λόγος είναι γιατί η συναισθηματική νοημοσύνη είναι εφαρμόσιμη σε κάθε ανθρώπινη αλληλεπίδραση στην επιχείρηση. Θα βοηθήσει με την εξυπηρέτηση πελατών, τις ιδέες προβληματισμού και τις εταιρικές παρουσιάσεις.

Η συναισθηματική νοημοσύνη στο χώρο εργασίας θα σας βοηθήσει να εκτιμήσετε καλύτερα τους ανθρώπους, να κατανοήσετε πώς αναπτύσσονται οι σχέσεις, να κατανοήσετε πώς οι πεποιθήσεις μας δημιουργούν τις εμπειρίες μας και να μάθετε να αποφεύγουμε τους αγώνες εξουσίας, την αρνητική κρίση, την αντίσταση και ούτω καθεξής για να αυξήσουμε την όραση και την επιτυχία.

 Πηγές :

 Hall, N. (2007). Where Positive Psychology and Emotional Intelligence Overlap

 Marchant, J. (2015). Why EI is important in the workplace 



  • Eπιμέλεια άρθρου:

    Αντώνιος Καλέντζης , Ψυχολόγος ΒPS / MISCP
    Μέλος Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων
    Coaching Ψυχολόγων , Νευροψυχολόγων
    Μέλος Διεθνούς Συλλόγου Coaching Ψυχολόγων                 Εκπαιδευτής Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας Πανεπιστημίου Αιγαίου
    psychologized@gmail.com  | www.antonioskalentzis.eu 



    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Μπορείτε να γράψετε την άποψή σας εδώ

    Item Reviewed: Γιατί η συναισθηματική νοημοσύνη είναι το κλειδί για την επιτυχία σας; Rating: 5 Reviewed By: Psychologized