728x90 AdSpace

Καλέντζης
Latest News
Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Πως συνδέεται η Υγεια με μια κακή σχέση;




 Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στις 23 Μαΐου 2016, ορισμένες συναισθηματικές συμπεριφορές συνδέονται με σωματικά προβλήματα υγείας.


 Ο τρόπος που οι άνθρωποι αντιδρούν σε  διαφωνίες  μέσα στην σχέση τους ,έχει μια ισχυρή σχέση με την υγεία τους.

 Οι συγκρούσεις μέσα σε μια σχέση που οδηγούν σαν αποτέλεσμα να έχετε μέσα σας  θυμό, προβλέπει προβλήματα αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.


  Η συναισθηματική εσωστρέφεια  (δηλαδή, να κλείνεστε συναισθηματικά) συνδέεται με την δυσκαμψία των μυών και πόνους στην πλάτη.

Ο καθηγητής Robert Levenson, ένας από τους συντάκτες της μελέτης, δήλωσε:

"Τα ευρήματά μας αποκαλύπτουν ένα νέο επίπεδο ακρίβειας στο πώς τα συναισθήματα που συνδέονται με την υγεία και πως οι συμπεριφορές μας κατά την πάροδο του χρόνου μπορούν να προβλέψουν την εξέλιξη των αρνητικών αποτελεσμάτων για την υγεία."


 Η μελέτη παρακολούθησε 156 μεσήλικα ζευγάρια από το 1989.

 Τα ζευγάρια, οι οποίοι είναι όλοι από το Σαν Φρανσίσκο, είναι ετεροφυλόφιλοι και είναι μαζί για πολλά χρόνια.

 Κάθε χρόνο υποβάλλονται σε μια σειρά δοκιμασιών, συμπεριλαμβάνοντας και αλληλεπιδράσεις στο εργαστήριο.


 Βρήκαν ότι οι εντάσεις του θυμού και η εσωστρέφεια συνδέθηκαν με υψηλή αρτηριακή πίεση και προβλήματα στην πλάτη, αντίστοιχα.

 Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι συνομιλίες που οδηγούσαν σε οικογενειακή σύγκρουση που διήρκεσαν μόλις 15 λεπτά , θα μπορούσαν να προβλέψουν την εξέλιξη των προβλημάτων υγείας που βασίζονται στις συναισθηματικές συμπεριφορές .

 Για χρόνια, έχουμε γνωστό ότι τα αρνητικά συναισθήματα που συνδέονται με αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία, αλλά αυτή η μελέτη ψάχνει βαθύτερα ώστε να βρούμε τα συγκεκριμένα συναισθήματα που συνδέονται με συγκεκριμένα προβλήματα υγείας.

 Αυτός είναι ένας από τους πολλούς τρόπους που τα συναισθήματά μας παρέχουν ένα παράθυρο για να αντικρίζουμε σημαντικές ιδιότητες της μελλοντικής ζωής μας. 

 Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία προέρχονται από δεδομένα 20+ χρόνων, θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν κάποιους ανθρώπους να εξετάσουν τη διαχείριση του  θυμού τους.


 Συνοψίζοντας... έχετε παρατηρήσει ότι όταν βλέπουμε ένα κηδειόχαρτο αμέσως ρωτάμε "Ποιος πέθανε;". Θεωρούμε δεδομένο ότι ο άντρας είναι ο θανόντας.... Νομίζω η φωτογραφία δεξιά δίνει την απάντηση ! 




Πηγή : Haase et al., Interpersonal Emotional Behaviors and Physical Health: A 20-Year Longitudinal Study of Long-Term Married Couples, 23 Μαΐου 2016




 Επιμέλεια άρθρου:
Μέλος Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων
Κλινικών Ψυχολόγων , Νευροψυχολόγων
Μέλος Διεθνoύς Συλλόγου Coaching Ψυχολόγων        Εκπαιδευτής Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας Πανεπιστημίου Αιγαίου.
psychologized@gmail.com  | www.antonioskalentzis.eu 





    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Μπορείτε να γράψετε την άποψή σας εδώ

    Item Reviewed: Πως συνδέεται η Υγεια με μια κακή σχέση; Rating: 5 Reviewed By: Psychologized