728x90 AdSpace

Καλέντζης
Latest News
Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Αγχος : Ποιο φυλο και ποιες ηλικιακες ομάδες είναι πιο επιφοβες



 Οι γυναίκες διατρέχουν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο να αντιμετωπίζουν το άγχος από τους άνδρες, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 2016!


 Οι γυναίκες μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευάλωτες, επειδή είναι πιο επιρρεπείς στο άγχος και στον προσωπικό διάλογο από ότι οι άνδρες.

 Σε σύγκριση με τους άνδρες, οι γυναίκες επίσης  δείχνουν να υποφέρουν περισσότερο από την κατάχρηση των διακρίσεων, η οποία επίσης συνδέεται με το άγχος.

 Για παράδειγμα, μια  έρευνα έχει συνδέσει τους χαμηλότερους μισθούς των γυναικών στις ΗΠΑ, με την αύξηση της κατάθλιψης και του άγχους.

 Με το ίδιο σκεπτικό ,εκείνοι που ζουν στη Βόρεια Αμερική και στη Δυτική Ευρώπη (όπως στην οικονομικά ταλαιπωρημένη χώρα μας) είνια επίσης σε υψηλότερο κίνδυνο να υποφέρουν από άγχος και κατάθλιψη.

 Σε διεθνές επίπεδο, όμως, το πολύ υψηλότερο ποσοστό των διαταραχών άγχους παρατηρείται στη Βόρεια Αμερική, με 8 στους 100 ανθρώπους να αντιμετωπίζουν προβλήματα.

 Στην Ανατολική Ασία, οι 3 στους 100 έχουν το ίδιο πρόβλημα ψυχικής υγείας.


 Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι εκείνοι κάτω από την ηλικία των 35 έχουν επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο να υποφέρουν από προβλήματα με το άγχος.

Τα συμπεράσματα προέρχονται από μια σύνθεση  48 ξεχωριστών ερευνών.


 Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι αγχώδεις διαταραχές μπορούν να κάνουν τη ζωή εξαιρετικά δύσκολη για μερικούς ανθρώπους και αυτό είναι σημαντικό , να κατανοήσουμε πόσο συχνές είναι οι διαταραχές και ποιες ομάδες ανθρώπων διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

 Με τη συλλογή όλων των δεδομένων αυτών μαζί, βλέπουμε ότι αυτές οι διαταραχές είναι κοινές σε όλες τις ομάδες, αλλά οι γυναίκες και οι νέοι πλήττονται δυσανάλογα.

 Επίσης, οι άνθρωποι που ταλαιπωρούνται με την υγεία τους για αρκετά χρόνια από οργανικά θέματα, διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο, προσθέτοντας μια διπλή επιβάρυνση για τη ζωή τους. [1]

πηγή : A systematic review of reviews on the prevalence of anxiety disorders in adult populations , Olivia Remes et al. ,  Ιούνιος 2016


Διαβάστε επίσης


  • Επιμέλεια άρθρου:
    Μέλος Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων
    Κλινικών Ψυχολόγων , Νευροψυχολόγων , Coaching Ψυχολόγων
    Μέλος Διεθνής Συλλόγου Coaching Ψυχολόγων                       Εκπαιδευτής Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας Πανεπιστημίου Αιγαίου.
    psychologized@gmail.com  | www.antonioskalentzis.eu 


    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Μπορείτε να γράψετε την άποψή σας εδώ

    Item Reviewed: Αγχος : Ποιο φυλο και ποιες ηλικιακες ομάδες είναι πιο επιφοβες Rating: 5 Reviewed By: Psychologized