728x90 AdSpace

Καλέντζης
Latest News
Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

6+1 τρόποι να αποκαταστήσεις την εμπιστοσύνη στη σχέση σου



Η εμπιστοσύνη σε μια σχέση μερικές φορές δεν έρχεται εύκολα, ενώ αν χαθεί δύσκολα μπορεί να αποκατασταθεί. Η συμπεριφορά του συντρόφου μας μπορεί να μας δημιουργήσει ανασφάλεια, ενώ κάποιες αφορμές ή γεγονότα μπορεί να διαλύσουν όποια σχέσης εμπιστοσύνης υπήρχε. Είτε ξεκινήσει με μικρά, αθώα ψέματα είτε με μια απιστία, η έλλειψη εμπιστοσύνης μπορεί να μας οδηγήσει στον χωρισμό, για αυτό αν θέλετε να μάθετε να εμπιστεύεστε και πάλι τον σύντροφό σας, διαβάστε τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να είστε και πάλι ευτυχισμένη στη σχέση σας:
1. Να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας:
 Για να εμπιστευθείτε κάποιον, πρέπει να εμπιστεύεστε πρώτα τον εαυτό σας ώστε να μπορείτε να είστε ειλικρινείς και αυθεντικοί.
2. Ανακαλύψτε τι σημαίνει εμπιστοσύνη για εσάς:
  Συζητήστε με τον σύντροφό σας και ανακαλύψτε ποιες αιτίες και ποιες αφορμές σας κάνουν να μην έχετε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο. Βρείτε τρόπους ώστε να αισθάνεστε και πάλι ασφαλείς μέσα στη σχέση σας.
3. Μήπως φταίτε εσείς;
 Μερικές φορές η έλλειψη εμπιστοσύνης δημιουργείται επειδή αντικατοπτρίζουμε στην συμπεριφορά του συντρόφου μας δικά μας ελαττώματα. Για παράδειγμα, αν σκέφτεστε να κάνετε μια παράνομη σχέση μπορεί να φοβάστε ότι θέλει και ο σύντροφός σας να κάνει το ίδιο ή αν σας φαίνεται ανησυχητική η ξαφνική ‘καλή’ συμπεριφορά του συντρόφου σας είναι ίσως επειδή εσείς φέρεστε έτσι όταν έχετε απιστήσει. (εσύ που χειρίζεσαι καλά τον λόγο και εσύ που είσαι "καπάτσα" μην κάνετε ότι δεν βλέπετε τι γράφω )
4. Μην κρύβεστε: 
 Η έλλειψη εμπιστοσύνης μπορεί να έχει δημιουργηθεί επειδή δεν έχετε σωστή επικοινωνία με τον σύντροφό σας. Αποφασίστε να μιλήσετε και να είστε ειλικρινείς. Ανοιχτείτε και πείτε πραγματικά αυτά που νιώθετε και σκέφτεστε για εσάς και τη σχέση σας. ( η τακτική του να μη λέτε τίποτα από κοντά και από το τηλέφωνο ή από τα μηνύματα παίρνετε ειρμό , μόνο αρνητικά αποτελέσματα έχει )
5. Κάντε το πρώτο βήμα
 Για να δεχθείτε εμπιστοσύνη πρέπει να δείξετε εμπιστοσύνη. Αν έχετε αποφασίσει να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του συντρόφου σας ή αν ο σύντροφός σας την ζητάει από εσάς, τα συναισθήματα και η προσπάθεια θα πρέπει να είναι αμοιβαία. Αν έχετε ζήσει κάποια ακραία περιστατικά και δεν έχετε εμπιστοσύνη στις σχέσεις, δεν σημαίνει ότι το ταίρι σας είναι και λάθος. ( συμβιβάσου επιτέλους με το γεγονός ότι δεν είναι όλοι σαν τον &%$$@@!@ πρώην σου , ή σαν την %#$!@!@ πρώην σου )
6. Σεβαστείτε τον/την σύντροφό σας:
 Πρέπει να σέβεσαι τον/την σύντροφό σου, μιας και είναι το άτομο που μοιράζεστε πολλά πράγματα καθημερινά , ή σε σοβαρή σχέση ( ή και γάμο) μοιράζεστε και το μέλλον σας. Είναι υγιείς να σέβεστε το άλλο σας μισό και να το μεταχειρίζεστε με τον τρόπο που θα κάνατε με τον εαυτό σας.  ( αν μεταχειρίζεστε τον εαυτό σας με βία... καλύτερα να προετοιμάσετε το έδαφος πριν κάνετε σχέση )
6+1. Μην είστε εγωιστές
 Πολλοί μπερδεύουν τον εγωισμό με τον αυτοσεβασμό. Στη ζωή μας είναι σωστό να έχουμε αυτοσεβασμό και να μην ανεχόμαστε να μας λασπολογούν ή να μας φθείρουν. Σε μια σχέση ,όμως, ο εγωισμός μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα. Είναι ο λόγος που θα σας εμποδίσει να κάνετε όλα τα παραπάνω βήματα.


 Ο Αντώνιος Καλέντζης έχει γραφείο Ψυχολόγου στην Πάτρα και είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων , καθώς και του διεθνούς Συλλόγου Καθοδηγητικών Ψυχολόγων (coaching Psychology). Επίσης έχει μετεκπαίδευση στη "Διαχείριση άγχους" από το πανεπιστήμιο του Harvard Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του www.antonioskalentzis.eu 
ή στο τηλέφωνο 2610 322306




Επιμέλεια άρθρου:
Ψυχοπαιδαγωγική και Συμβουλευτική
Μέλος Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων
Κλινικών Ψυχολόγων , Νευροψυχολόγων
Μέλος Διεθνούς Συλλόγου Coaching Ψυχολόγων
psychologized@gmail.com  | www.antonioskalentzis.eu 



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε την άποψή σας εδώ

Item Reviewed: 6+1 τρόποι να αποκαταστήσεις την εμπιστοσύνη στη σχέση σου Rating: 5 Reviewed By: Psychologized