728x90 AdSpace

Καλέντζης
Latest News
Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Escape rooms : O νεος τροπος διασκέδασης που ακονιζει το μυαλό



 
Πόσες φορές βλέπουμε μια ταινία και μετά "ψαχνόμαστε" γύρω μας , μήπως ήρθε ο δολοφόνος στο σπίτι μας ή μήπως πεταχτεί το τέρας επάνω μας;

 Πόσες ακόμα φορές όταν είμαστε μικροί παίζαμε "κρυμμένο θησαυρό" , κρύβοντας χαρτάκια σε διάφορα μέρη του σπιτιού; (ωραίες στιγμές)

  Η νέα ψυχαγωγική δραστηριότητα που βασίζεται σε ζωντανά βιωματικά παιχνίδια απόδρασης και η οποία έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον τόσο του εγχώριου κοινού όσο και παγκοσμίως , είναι γεγονός!

 Τα ονομάζουν escape rooms (δωμάτια απόδρασης)

 Τι ακριβώς, όμως, είναι αυτό; 

Η ομάδα σας έχει 60 λεπτά να βρει την έξοδο από ένα μυστηριώδες δωμάτιο. Για
να το πετύχετε αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσετε την λογική σας, να ερευνήσετε στοιχεία, να πραγματοποιήσετε πειράματα και να χρησιμοποιήσετε αντικείμενα με σκοπό να ξεπεράσετε όλα τα εμπόδια που θα βρείτε μπροστά σας και να δραπετεύσετε !
Μόλις καταφέρετε να λύσετε όλους τους γρίφους θα βρείτε το μαγικό κλειδί που θα σας οδηγήσει στην ελευθερία!
Μόνο το 30% των ομάδων καταφέρνει να δραπετεύσει. Εσείς?
Η περιπέτεια που θα βιώσετε είναι ενθουσιώδης αλλά καθόλου επικίνδυνη. Δεν περιλαμβάνει στοιχεία τρόμου, δεν απαιτεί φυσικές και σωματικές δεξιότητες και είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες άνω των 14 ετών ή ακόμα και για μικρότερες υπό την συνοδεία ενός κηδεμόνα. Το παιχνίδι είναι μοναδικό στο είδος του καθώς εστιάζει σε παζλ και πειράματα με πραγματικά αντικείμενα που θα συναντήσετε στον χώρο. Είναι ανατρεπτικό και απροσδόκητο. Πρόκειται για μία εξαιρετική, εναλλακτική δραστηριότητα που απευθύνεται σε φίλους, οικογένειες, μαθητές, ζευγάρια και τουρίστες. Τα δωμάτια απόδρασης αποτελούν την κατάλληλη επιλογή και για εταιρείες που θέλουν να ενισχύσουν το team building,  ώστε να επιτευχθεί μία εμφανής βελτίωση στην απόδοση και τη συνοχή της ομάδας.
Προς το παρόν έχουμε 2 διαφορετικά δωμάτια διαθέσιμα.  Στο Black Queen μπορούν να παίξουν ομάδες 2-5 ατόμων.  Το Original Game αφορά ομάδες 2-6 ατόμων. Επιπλέον, υπάρχει η επιλογή στο Original Game να παίξετε σε μορφή μονομαχίας και να χωριστείτε σε 2 ομάδες όπου η μία θα προκαλέσει την άλλη να την ξεπεράσει!
Η διάρκεια του παιχνιδιού συνολικά είναι 60 λεπτά εκτός φυσικά και αν καταφέρετε να αποδράσετε γρηγορότερα. Οι μονομαχίες διαρκούν λίγο περισσότερο, καθώς μετά απο 30 λεπτά παιχνιδιού θα υπάρχει ένα μικρό διάλειμμα για να γίνει η εναλλαγή των δωματίων ανάμεσα στις 2 ομάδες.
Θα βρεις τον τρόπο να δραπετεύσεις...???

 Γιατί να πάω;

 Όλοι κάνουμε παράπονα για τους mainstream τρόπους διασκέδασης... που απλά πας σε ένα μέρος με ένα ποτό και ποζάρεις... και μετά πίσω στο σπίτι και νάνι.


 Η αλήθεια είναι ότι από μικρός έπαιζα παιχνίδια σε παιχνιδομηχανές "adventure", που ήσουν σε ένα μέρος και έπρεπε συνδυαστικά λύνοντας γρίφους να φτάσεις σε ένα τελικό αποτέλεσμα.  "Μιλάμε για... κόλλημα!" 

 Πριν λίγες ημέρες είχα την πρώτη μου επαφή με αυτά τα δωμάτια ... και νομίζω κόλλησα ξανά! Ποια τα θετικά που εντόπισα ;

- Ακονίζεις την σκέψη
- Συνεργάζεσαι 
- Μαθαίνεις να είσαι παραγωγικός κάτω από πίεση
- Γίνεσαι δημιουργικός
- Γυμνάζεσαι (δεν κάθεσαι μπροστά από ενα pc τουλάχιστον)
- Έρχεσαι πιο κοντά με την παρέα σου
- Δεν χρειάζεται να πιείς αλκοόλ για να περάσεις όμορφα
  και κυρίως... ΓΕΛΑΣ !!!!

 Στην Πάτρα σας προτείνω ανεπιφύλακτα τα "Adventure Rooms" που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης ( facebook σελίδα ΕΔΩ ) .

*Υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα δωμάτια

 Ένας άψογος χώρος , με τα παιδιά που εργάζονται εκεί να το αγαπάνε και... στα δωμάτια υπάρχουν ακόμα και ηθοποιοί που μπαίνουν και κάνουν ακόμα πιο τέλεια την εμπειρία!!! 


 Το συνιστώ ανεπιφύλακτα !!! 



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε την άποψή σας εδώ

Item Reviewed: Escape rooms : O νεος τροπος διασκέδασης που ακονιζει το μυαλό Rating: 5 Reviewed By: Psychologized