728x90 AdSpace

Καλέντζης
Latest News
Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ποιο tablet είναι το καλύτερο για παιδια εως 12 ετών;




Πόσες φορές έχουμε κοιτάξει με βλέμμα περιέργειας  κάποιον ανήλικο και προσπαθούμε να καταλάβουμε ποιος είναι ο λόγος της οξυθυμίας τος και των εγωκεντριστικών στοιχείων της προσωπικότητάς του; 

  Θα ήθελα να σας ζητήσω συγνώμη για την παραπλανητική επικεφαλίδα και εικόνα. 

  Αλήθεια, πόσοι από εσάς μπήκατε να διαβάσετε το άρθρο επειδή όντως θέλατε να βρείτε ένα κατάλληλο παιχνίδι tablet για το παιδί σας;

 Σίγουρα τα video-games και τα tablet είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας και έχουν παιχνίδια ή εφαρμογές που μπορούν να βοηθήσουν για παράδειγμα στην ανάπτυξη κριτικής ικανότητας  ενός παιδιού.

 Στην ελληνική πραγματικότητα , που οι γονείς εργάζονται αρκετές ώρες και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν εργασία και στο σπίτι, τα tablet είναι η σύγχρονη μέθοδος για να ασχοληθούν με κάτι τα παιδιά τους και αν μην "είναι στα πόδια τους". Άνθρωποι είναι και οι γονείς,  μετά από ένα δύσκολο ωράριο εργασίας , θέλουν τον χρόνο τους να χαλαρώσουν , να κάνουν τις δουλειές του σπιτιού και να γεμίσουν μπαταρίες.

  Όμως τα παιδιά έχουν ανάγκη από τους γονείς τους.

 Κανένα γλυκό , κανένα video-game ή tablet, κανένας φίλος ή συγγενής δεν μπορεί να καλύψει το κενό των γονέων που είναι απόντες .

 Γνωρίζω πως φαντάζει δύσκολο να γίνει στην πράξη και να ασχολείστε με τα παιδιά σας, αλλά το καλύτερο tablet, απλά θα τα μάθει να λειτουργούν μηχανικά χωρίς συναισθήματα. Η αξία της ζωής μας όμως δεν είναι στα υλικά αγαθά.

 Αλήθεια πόσοι από εσάς έχετε όσα υλικά αγαθά επιθυμείτε αλλά δεν νιώθετε ευτυχισμένοι; Ο υλικός πλούτος δεν ισούται με τον πνευματικό και συναισθηματικό πλούτο.


 Οι παππούδες μας μεγάλωσαν ρακένδυτοι και το μοναδικό παιχνίδι τους ήταν 
πέτρες, ξύλα και φανταστικά παιχνίδια με τους φίλους και τους συγγενείς τους. Και μετά από ξεθεωτικό παιχνίδι, όλοι πήγαιναν σπίτι τους και τρώγανε σαν οικογένεια, συζητώντας για την ημέρα τους (στην καλύτερη περίπτωση, μιας και οι περισσότεροι μετά τα 6 εργάζονταν για την οικογένεια και βοηθούσαν στο σπίτι).

 Καμαρώνουμε ότι εμείς είμαστε πιο σπουδασμένοι με περισσότερες ικανότητες από τους παππούδες μας , που τέλειωσαν με το ζόρι το δημοτικό... είμαστε όμως πιο ευτυχισμένοι από αυτούς;


 Μην απορείτε για μια επόμενη γενιά που δεν θα κάνει επίκληση στο συναίσθημα , αλλά στην υλιστική ηδονή... εμείς την μεγαλώνουμε αυτή την γενιά !


Επιμέλεια άρθρου:

Αντώνιος Καλέντζης Ψυχολόγος BPS, MISCP
Μέλος Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων
Νευροψυχολόγων , Coaching Ψυχολόγων
Μέλος Διεθνούς Συλλόγου Coaching Ψυχολόγων                  
Εκπαιδευτής Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας Πανεπιστημίου Αιγαίου.

psychologized@gmail.com  | www.antonioskalentzis.eu
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε την άποψή σας εδώ

Item Reviewed: Ποιο tablet είναι το καλύτερο για παιδια εως 12 ετών; Rating: 5 Reviewed By: Psychologized