728x90 AdSpace

Καλέντζης
Latest News
Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Μπορει να μην εισαστε σε θεση να ελεγχετε το αγχος, αλλα δειτε πως μπορειτε να το διαχειριστειτε.






Μπορεί να μην είσαστε σε θέση να ελέγχετε το άγχος, αλλά μπορείτε να το διαχειριστείτε.



Εδώ είναι μερικές συμβουλές για τη διαχείριση του άγχους, που μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα - με λιγότερο άγχος - κάθε μέρα:





  1. Δεχτείτε ότι υπάρχουν γεγονότα που δεν μπορείτε να ελέγξετε.
  2. Κρατήστε μια θετική στάση. Aντί να στέκεστε στα  αρνητικά της καθημερινότητας  ('' Τίποτα δεν πηγαίνει σωστά για μένα, '' ή '' μόνο άσχημα πράγματα πάντα μου συμβαίνουν'') . Δώστε στον εαυτό σας θετικά μηνύματα (''θα προσπαθήσω για το καλύτερο, '' ή '' Αν δυσκολευτώ πολύ δεν είναι ντροπή να ζητήσω βοήθεια'').
  3. Εάν αισθάνεστε ότι "πνίγεστε", κάντε μια βόλτα με τα πόδια ή να οδηγήσετε στην αργή λωρίδα ,μιας και η οδήγηση υπό αρνητικά συναισθήματα μπορεί να σας ελαττώσει την κριτική σας ικανότητα ως οδηγός, ή μπορεί να τσακωθείτε ευκολότερα με τους άλλους οδηγούς.
  4. Διαχειριστείτε το χρόνο σας. Δώστε στον εαυτό σας χρόνο για να γίνουν τα πράγματα.Να φτιάξετε ένα χρονοδιάγραμμα , ώστε να έχετε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστείτε για μια εκδήλωση , μια παρουσίαση,  ένα τεστ, μια συνέντευξη κλπ.
  5. Κάντε πράγματα που είναι ευχάριστα για εσάς, όπως το διάβασμα ενός βιβλίου, να ακούσετε μουσική, να αφιερώσετε χρόνο στο σκύλο/γάτα σας κλπ.
  6. Πάρτε 15-20 λεπτά κάθε μέρα για να κάθεστε ήσυχα και να προβληματιστείτε. Βοηθάει στην διαχείριση του στρες  να εξασκηθείτε σε τεχνικές χαλάρωσης, όπως η γιόγκα ή οι βαθιές αναπνοές.
  7. Να ασκείστε τακτικά. Το ποδήλατο, το περπάτημα, πεζοπορία, τζόκινγκ, ή ακόμα και το γυμναστήριο. Το σώμα σας μπορεί να καταπολεμήσει το άγχος καλύτερα όταν είναι σε φόρμα.
  8. Αποφύγετε το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Και μην καπνίζετε (θα γράψουμε άρθρο σχετικά με την ψυχολογία και το τσιγάρο).
  9. Να τρώτε υγιεινά, με ισορροπημένα γεύματα.
  10. Να επενδύετε χρόνο στην ξεκούραση και στον ύπνο. Το σώμα σας χρειάζεται χρόνο για να ανακάμψει από στρεσογόνα γεγονότα.
  11. Αναζητήστε κοινωνική υποστήριξη.

Ο Αντώνιος Καλέντζης έχει γραφείο Ψυχολόγου στην Πάτρα και είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων , καθώς και του διεθνούς Συλλόγου Καθοδηγητικών Ψυχολόγων (coaching Psychology). Επίσης έχει μετεκπαίδευση στη "Διαχείριση άγχους" από το πανεπιστήμιο του Harvard Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του www.antonioskalentzis.eu 
ή στο τηλέφωνο 2610 322306










  • επιμέλεια άρθρου:
    Μέλος Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων
    Κλινικών Ψυχολόγων , Νευροψυχολόγων
    Μέλος Διεθνής Συλλόγου Coaching Ψυχολόγων
    psychologized@gmail.com  | www.antonioskalentzis.eu 

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Μπορείτε να γράψετε την άποψή σας εδώ

    Item Reviewed: Μπορει να μην εισαστε σε θεση να ελεγχετε το αγχος, αλλα δειτε πως μπορειτε να το διαχειριστειτε. Rating: 5 Reviewed By: Psychologized