728x90 AdSpace

Καλέντζης
Latest News
Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Πως η συμπεριφορά της μητέρας μεταδίδει ψυχιατρικά προβλήματα στα παιδιά (γενετικά ή όχι)



 Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Communications , μπορεί να είναι δυνατό να σταματήσει αυτή η αρνητική μετάδοση από τη μητέρα στο παιδί.


 Το άγχος, μια αυξημένη ευερεθιστότητα στο στρες , καθώς και άλλα ψυχιατρικά προβλήματα μπορεί να περάσουν από μη γενετικά μέσα, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

 Για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι οι παππούδες μας που έζησαν το 1940 τον πόλεμο, είχαν/έχουν μια αυξημένη συνήθεια να το τονίζουν στις επόμενες γενιές. 

Καθηγητής Miklos Toth, συντάκτης της έρευνας ανέφερε:

"H γενετική και μη γενετική κληρονομιά είναι κάτι διαφορετικό.

 Θα είναι απαραίτητο να αναπτυχθούν εργαλεία για να καθορίσουν εάν η οικογενειακή εμφάνιση μιας ασθένειας βασίζεται σε ένα μη γενετικών υπόβαθρο, σε αντίθεση με τον γενετικό μηχανισμό.

 Το θετικό είναι ότι, η μη γενετική μετάδοση , σε αντίθεση με τη γενετική κληρονομικότητα της νόσου δεν είναι αναπόφευκτη και, εάν αναγνωριστεί έγκαιρα, μπορεί να προληφθεί. "

 Τα συμπεράσματα προέρχονται από μια έρευνα σε ποντίκια, στα οποία είναι δυνατόν να διαχωριστούν σύμφωνα με τις γενετικές επιρροές από τα υπόλοιπα.

 Η μελέτη μας βοηθά να εξηγήσουμε γιατί τα άτομα, ακόμη και μέσα στην ίδια οικογένεια, μπορεί να εμφανίσουν διάφορους συνδυασμούς του άγχους, της κατάθλιψης, της διπολικής νόσου και τα συμπτώματα της σχιζοφρένειας.

 Επίσης βρέθηκε ότι, τουλάχιστον στα ποντίκια, κάθε σύμπτωμα μπορεί να μεταφερθεί από ένα διακριτό μηχανισμό.

 Συνοψίζοντας, προτού σκεφθείτε ότι η Ψυχολογία είναι ταμπού, αναλογιστείτε το βάρος που έχετε αν μεταλαμπαδεύσετε μια "δική σας  συνήθεια" στην επόμενη γενιά . Είναι καλό να δίνετε βάρος στην Ψυχική σας Υγεία, έστω και για πρόληψη.


 Διαβάστε επίσης την έρευνα :









  • Επιμέλεια άρθρου:
    Μέλος Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων
    Κλινικών Ψυχολόγων , Νευροψυχολόγων
    Μέλος Διεθνής Συλλόγου Coaching Ψυχολόγων        Εκπαιδευτής Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας Πανεπιστημίου Αιγαίου.
    psychologized@gmail.com  | www.antonioskalentzis.eu      
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Μπορείτε να γράψετε την άποψή σας εδώ

    Item Reviewed: Πως η συμπεριφορά της μητέρας μεταδίδει ψυχιατρικά προβλήματα στα παιδιά (γενετικά ή όχι) Rating: 5 Reviewed By: Psychologized