728x90 AdSpace

Καλέντζης
Latest News
Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Τι προκαλεί ο εθισμός στα video-games ;





 Όλοι μας πιθανώς να έχουμε βιώσει τον εθισμό μας σε κάποιο βιντεοπαιχνίδι , είτε σε κάποια κονσόλα ή στον υπολογιστή ή ακόμα και σε μορφή application. Τι γίνεται όμως σε πιο μικρές ηλικιακές ομάδες;

 Κάποια παιδιά και νέοι με τάσεις εθισμού  στα βιντεοπαιχνίδια, μπορεί να βρεθούν σε κίνδυνο με τις τάσεις στέρησης ύπνου και των διαταραχών που σχετίζονται με την παχυσαρκία και την κακή καρδιο-μεταβολικής υγεία, Hamilton, σύμφωνα με νεότερες έρευνες.

 Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLoS One στις 5 Μαίου 2016, εξέτασε το αυξανόμενο παγκόσμιο φαινόμενο τυχερών παιχνιδιών και τις επιπτώσεις του στην υγεία των νέων.


 "Βλέπουμε ότι ορισμένα παιδιά και εφήβους να αναπτύσσουν συμπτώματα  σοβαρού εθισμού που συσχετίζονται με βιντεοπαιχνίδια" αναφέρουν οι ερευνητές και συνεχίζουν "Επηρεάζει έναν ευάλωτο πληθυσμό των παιδιών και της νεολαίας, μπορεί να επηρεάσει τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των νέων και όπως η έρευνά μας δείχνει, μπορεί να οδηγήσει σε κατάπτωση της υγείας."

 Για την έρευνά τους, η ομάδα μελέτησε ομάδα παιδιών και εφήβους ηλικίας 10 έως 17 ετών, που ήταν σε προγράμματα διαχείρισης του τρόπου ζωής - για τη διαχείριση βάρους . Η μελέτη εξέτασε κατά πόσο οι παίκτες των βιντεοπαιχνιδιών και οι συνήθειές τους είχαν αντίκτυπο στην συνήθειες ύπνου, παχυσαρκία και στην καρδιο-μεταβολική υγείας.

 Χρησιμοποιώντας trackers γυμναστικής, η ομάδα παρακολούθησε τη διάρκεια του ύπνου και σε σύγκριση με τη χρήση βιντεοπαιχνιδιών . Τα δεδομένα έδειξαν ότι τα συμπτώματα του εθισμού σε ένα βιντεοπαιχνίδι,  οδήγησαν σε μη ομαλή λειτουργία του ύπνου, που αυτό με τη σειρά του σχετιζόταν με αυξημένη πίεση του αίματος, υψηλή πυκνότητας λιποπρωτεΐνη χοληστερόλης, υψηλά τριγλυκερίδια και υψηλή αντίσταση στην ινσουλίνη.


 Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό ήταν μια συγκεκριμένη ομάδα των παιδιών και των εφήβων, και είναι άγνωστο αν αυτή η πληροφορία Ισχύει για το γενικό πληθυσμό.


 Τα παιδιά με παχυσαρκία αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακών και στεφανιαίας νόσου, καθώς και ο διαβήτης τύπου 2 . 

 Είναι επιτακτική ανάγκη να στοχεύσουμε στις αρχές συμπεριφορές  του τρόπου ζωής, όπως οι εθιστικές τάσεις στα βιντεοπαιχνίδια που μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντικές μελλοντικές συνέπειες για την υγεία. 

Πηγή :Katherine M. Morrison et al, Health Outcomes of Information System Use Lifestyles among Adolescents: Videogame Addiction, Sleep Curtailment and Cardio-Metabolic Deficiencies, University of Texas Health Science Center at San Antonio,  5 Μαίου 2016





  • Επιμέλεια άρθρου:
    Μέλος Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων
    Κλινικών Ψυχολόγων , Νευροψυχολόγων
    Μέλος Διεθνής Συλλόγου Coaching Ψυχολόγων        Εκπαιδευτής Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας Πανεπιστημίου Αιγαίου.
    psychologized@gmail.com  | www.antonioskalentzis.eu      





    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Μπορείτε να γράψετε την άποψή σας εδώ

    Item Reviewed: Τι προκαλεί ο εθισμός στα video-games ; Rating: 5 Reviewed By: Psychologized