728x90 AdSpace

Καλέντζης
Latest News
Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

'Ηξερες ότι... #1





Εγκαινιάζουμε μια νέα στήλη με αξιοπερίεργα γεγονότα σχετικά με την ψυχολογία .

Τώρα παρατηρείς ότι... κάθε φορά που καταπίνεις ακούς ένα "κρατς" στο αυτί σου.

Το ήξερες ότι... ο ήχος στατικός ήχος που ακούς στο ράδιο ή σε μια παλιά αναλογική τηλεόραση   (το κλασικό "χρρρρ") είναι ότι απέμεινε από την ακτινοβολία του Bing Bang? Ονομάζεται Cosmic Microwave Background

Τώρα παρατηρείς ότι... η γλώσσα σου κάθεται άβολα στο στόμα σου. 


 Κάποιοι άνθρωποι μπορούν προβλέψουν πότε θα έρθει η βροχή , λόγω της εναλλαγής του βαρομετρικού. Παλιοί τραυματισμοί και αρθρώσεις με αρθρίτιδα δεν μπορούν να προσαρμοστούν στην αλλαγή της πίεσης, Όταν οι μαλακοί ιστοί και τα υγρά γύρω από τις αρθρώσεις προσαρμόζονται σε αυτήν , ερεθίζει τα περιβάλλοντα νεύρα και προκαλεί τον πόνο.

 Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν υποτιμούν τους αυτούς τους, αντιθέτως άνθρωποι με μικρότερο iQ θεωρούν ότι είναι υπέροχοι σε όλα. Αυτό ονομάζεται "Dunning-Kruger effect". Αναφέρουν ότι οι άνθρωποι με μικρότερο iQ δεν έχουν καν την ικανότητα να αναγνωρίσουν τις πραγματικές ικανότητές τους.

 Τώρα παρατηρείς ότι.... αυτή τη στιγμή έχεις φαγούρα σε κάποιο σημείο του εαυτού σου. 






Το 1998 στις ΗΠΑ, τα σχολεία αγόρασαν μολύβια που έγραφαν "Too cool to do drugs" (είμαι πολύ cool για να κάνω ναρκωτικά". Ένα παιδί της Τέταρτης τάξης Δημοτικού κατάλαβε ότι όταν το μολύβι μίκραινε από το ξύσιμο... περνούσε άλλο μήνυμα . Αποτέλεσμα? Σε μια μέρα ζητήσαν από όλους τους μαθητές να τα επιστρέψουν στα σχολεία!




Tη μέρα που αυτοκτόνησε ο Robin Williams, οι επισκέψεις σε ιστοσελίδες που μιλούσαν για αυτοκτονίες και πρόληψη αυξήθηκαν κατακόρυφα. Το 70% των επισκεπτών  ήταν νέοι επισκέπτες!


Το 1/3 αυτών που θέλουν να επισκεφθούν έναν γιατρό, δεν τον επισκέπτονται γιατί φοβούνται ότι δε μπορούν να πληρώσουν τα φάρμακα που θα τους συνταγογραφηθούν !

Τέλος....


Ξέρεις πόσες αναπνοές σπατάλησες όσο διάβαζες το κείμενο αυτό? 
Ενήλικες: 16-20 αναπνοές ανά λεπτό , Άνω των 65 ετών:. 12-28 αναπνοές ανά λεπτό , Μεγαλύτεροι των 80 ετών: 10-30 αναπνοές ανά λεπτό.



Συγγραφή άρθρου:
Ψυχοπαιδαγωγική και Συμβουλευτική
Μέλος Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων
Κλινικών Ψυχολόγων , Νευροψυχολόγων
Μέλος Διεθνής Συλλόγου Coaching Ψυχολόγων
psychologized@gmail.com  | www.antonioskalentzis.eu 


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε την άποψή σας εδώ

Item Reviewed: 'Ηξερες ότι... #1 Rating: 5 Reviewed By: Psychologized