728x90 AdSpace

Καλέντζης
Latest News
Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Εσύ που ξέχασες ότι εννοείται να ψηφίσεις ΝΑΙ στο δημοψήφισμα !



Η χώρα μας βρίσκεται σε μια διαπραγμάτευση, σε ένα πλαίσιο και ένα καθεστώς που δημιούργησαν οι πολιτικοί, που η πλειοψηφία μας εξέλεξε .



 Μιας και η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν γνωρίζει οικονομικούς όρους και ποια είναι η σοφότερη επιλογή για το ερχόμενο δημοψήφισμα , απλά θα κάνω μια ιστορική αναδρομή των προγόνων μας.





                                                       Λεωνίδας 480 π.Χ.

  Μιλάμε για τον βασιλιά της Σπάρτης που επέλεξε  να γίνει δούλος των παντοδύναμων , για την εποχή, Περσών και αυτός να γίνει ο "περιφερειάρχης" όλων των υποδουλωμένων ελληνικών πόλεων Κρατών . Εννοείται πως είπε ΝΑΙ και οι Έλληνες υποδουλώθηκαν!






                            Ελληνίδες Ελεύθερες Σουλιώτισσες  - Ζάλογγος 1803


  Είναι οι γνωστές σε όλους μας Ελληνίδες μάνες,κόρες,γιαγιάδες, παιδιά , που επέλεξαν να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων και ΑΤΙΜΩΘΟΥΝ στο Ζάλογγο το 1803.  Οι Ελληνίδες Ελεύθερες Σουλιώτισσες  είπαν ΝΑΙ στη ζωή και επέλεξαν να μην πέσουν στον γκρεμό ! 





                                            Θεόδωρος Κολοκοτρώνης  1821

   Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ήταν ένας άνθρωπος που όλοι γνωρίζουμε ότι του οφείλουμε την ελευθερία μας. Όπως γνωρίζετε είπε ΝΑΙ στην συνέχιση της υποδούλωσης του Ελληνικού λαού από τους Τούρκους 






       Μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος  - 27 Αυγούστου 1922 - Μικρά Ασία



  Η δράση του στον καιρό του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, στον καιρό των διωγμών των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, και στη διετία 1920-22 , τον είχε αναδείξει πρώτο στόχο. Αυτός ήταν ο ηγέτης, ο εθνάρχης, η ψυχή της Ελληνικής Μικρασίας . 

  Ο Γάλλος δημοσιογράφος και ιστορικός Rene Ρuaux, απεσταλμένος στη Σμύρνη της εφημερίδας «Le Τemps», στο βιβλίο του «Ο θάνατος της Σμύρνης» επιρρίπτει ευθύνη για το μαρτύριο του Χρυσόστομου στην τουρκική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία. Γράφει μεταξύ άλλων: «Ο στρατηγός Νουρεντίν πασάς, όταν τον έφεραν μπροστά του, τον εξύβρισε με αισχρό τρόπο και τον κατηγόρησε για τη φιλελληνική του στάση και πρόσθεσε ότι η επόμενη ενέργειά του ήταν να τον παραδώσει στη λαϊκή κρίση. Ο Χρυσόστομος, λοιπόν, παραδόθηκε στο μανιασμένο μουσουλμανικό όχλο. Του ξερίζωσαν τη γενειάδα, τον μαχαίρωσαν, διαμέλισαν και έσυραν το σώμα του μέχρι την τουρκική συνοικία, όπου και τον πέταξαν στα σκυλιά…»

   Ο τότε Αμερικανός πρόξενος στη Σμύρνη G. Ηorton στο βιβλίο του «Η κατάρα της Ασίας» γράφει για τον Χρυσόστομο:«Πέθανε σαν μάρτυρας και αξίζει να του απονεμηθούν ύψιστες τιμές από την Ελληνική Εκκλησία και την Ελληνική Κυβέρνηση…»
  O Μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος είπε ΝΑΙ και εγκατέλειψε τους Έλληνες της Μικράς Ασίας , για να σωθεί !

                     
                                                   Το ΕΠΟΣ του 1940

    Όπως όλοι γνωρίζουμε , ο Ιωάννης Μεταξάς είπε ΟΧΙ στις υπερδυνάμεις της εποχής , Γερμανία-Ιταλία και επέλεξε να πάει σε ρήξη  , αντί να γίνει προτεκτοράτο τους .
   Το ΟΧΙ όμως δεν ανήκει σε αυτόν... ανήκει σε όλους τους Έλληνες , που δεν ήταν στρατιωτικοί, απλοί πολίτες, έμποροι, δάσκαλοι, αγρότες, γιατροί και παρέταξαν τα στήθη τους για την πατρίδα.  Οι παππούδες μας και οι γονείς μας είπαν ΝΑΙ στη ζωή και ΔΕΝ θυσιάστηκαν για να είμαστε ελεύθεροι τώρα !



                                                 Κύπρος 1974

Η Κύπρος αποτελείται από κατοίκους που μιλούν την ελληνική γλώσσα και έχουν τις ίδιες αξίες , όπως και σε όλα τα μέρη της Ελλάδος. Όταν όλος ο κόσμος έλεγε στους Κύπριους και στους Ελλαδίτες να μην πολεμήσουν τους Τούρκους, τότε αυτοί οι απλοί στρατιώτες είπαν ΝΑΙ! ΔΕΝ πολέμησαν και υποδουλώθηκε όλο το νησί!



Σίγουρα δεν είναι άρθρο ψυχολογίας σαν τα συνηθισμένα , είναι όμως υπενθύμιση για το ποιοι είμαστε...

Είναι ο λόγος να μη σκύβουμε το κεφάλι !

Το χρωστάμε σε αυτούς που θυσιάστηκαν για εμάς...


Συγγραφή άρθρου:
Ψυχοπαιδαγωγική και Συμβουλευτική
Μέλος Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων
Κλινικών Ψυχολόγων , Νευροψυχολόγων
Μέλος Διεθνής Συλλόγου Coaching Ψυχολόγων
psychologized@gmail.com  | www.antonioskalentzis.eu 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε την άποψή σας εδώ

Item Reviewed: Εσύ που ξέχασες ότι εννοείται να ψηφίσεις ΝΑΙ στο δημοψήφισμα ! Rating: 5 Reviewed By: Psychologized