728x90 AdSpace

Καλέντζης
Latest News
Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Οι μικρες λεπτομερειες εχουν σημασια στη ζωη... η οχι?



  Η καθημερινότητά μας , μας βάζει σε πολλές προκλήσεις.
  Μερικά πράγματα από αυτά που κάνουμε , δεν μας αρέσουν και τα κάνουμε με το ζόρι, άλλα επίσης τα κάνουμε πολύ ευχάριστα.


  Είναι σημαντικό να σκεφθούμε όμως, ότι κάτι που εμάς μας φαίνεται απόλυτα βαρετό και δεν το κάνουμε με όρεξη , κάποιοι επιθυμούν διακαώς να το κάνουν, με απόλυτη χαρά.


  Σαν παράδειγμα, αν κάνουμε μια εκδήλωση με λίγα άτομα, παράδειγμα 10 και μετά ρωτήσουμε τι θυμούνται από την εκδήλωση αυτή και πόσο ικανοποιημένους τους άφησε.... θα έχουμε 10 εντελώς διαφορετικές απόψεις.


  Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την άποψη που έχουμε εμείς, για εμάς !


  Συμβαίνει πολλές φορές να μην δίνουμε σημασία σε πολλά θετικά στοιχεία του εαυτού μας, αλλά μια μικρή λεπτομέρεια , όχι απλά να μας ενοχλεί, αλλά και να μας αποσυντονίζει  ( ευχαριστώ τον Αρκά για τη πετυχημένη του φωτό).


  Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος δε μπορεί να είναι λειτουργικός για ένα πρόβλημα τόσο δα μικρό, που στην ουσία δεν είναι η αιτία της μη λειτουργικότητάς του, αλλά η αφορμή.


  Είναι καλό πρωτού δυσφορήσουμε για  τη ζωή μας, να κάνουμε γενικό απολογισμό και όχι μιας κακής περιόδου.


  Είναι καλό να γράφετε τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία του εαυτού σας και να βάζετε έπειτα στόχους , τι θέλετε να αλλάξετε άμεσα και τι στο μέλλον ( Step by step methodology ).


  Tο γράψιμο αρνητικών ερεθισμάτων, γεγονότων , προβληματισμών, σας βοηθάει να αποκτάτε ειρμό και να εμβαθύνετε στο πραγματικό πρόβλημα .


   Αν ακολουθώντας αυτές τις 3 συμβουλές , δεν βρίσκετε λύση σε αυτό που σας απασχολεί, θα ήταν καλό να μιλήσετε με κάποιον Ειδικό Ψυχικής Υγείας για σωστή καθοδήγηση.



  

Ο Αντώνιος Καλέντζης έχει γραφείο Ψυχολόγου στην Πάτρα και είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων , καθώς και του διεθνούς Συλλόγου Καθοδηγητικών Ψυχολόγων (coaching Psychology). Επίσης έχει μετεκπαίδευση στη "Διαχείριση άγχους" από το πανεπιστήμιο του Harvard Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του www.antonioskalentzis.eu 
ή στο τηλέφωνο 2610 322306






  • επιμέλεια άρθρου:
    Μέλος Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων
    Κλινικών Ψυχολόγων , Νευροψυχολόγων
    Μέλος Διεθνής Συλλόγου Coaching Ψυχολόγων
    psychologized@gmail.com  | www.antonioskalentzis.eu 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Μπορείτε να γράψετε την άποψή σας εδώ

    Item Reviewed: Οι μικρες λεπτομερειες εχουν σημασια στη ζωη... η οχι? Rating: 5 Reviewed By: Psychologized