728x90 AdSpace

Καλέντζης
Latest News
Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Επαγγελματική κατάρτιση στο life coaching και τη συμβουλευτική - Πανεπιστήμιο Αιγαίου





­ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στα πλαίσια των προγραμμάτων «Ψυχική και Κοινοτική Υγεία 2» ανακοινώνει την έναρξη του εκπαιδευτικού κύκλου με τίτλο «Coaching  & Συμβουλευτική – Συνθετική Προσέγγιση» που υλοποιείται σε συνεργασία με το Athens Coaching Institute.

­ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το Πρόγραμμα απαρτίζεται από τρία εξάμηνα:

Στο πρώτο εξάμηνο οι καταρτιζόμενοι θα εξοικειωθούν με τις θεωρητικές έννοιες του coaching και της συμβουλευτικής, ενώ θα διεξάγονται κατά τόπους διά ζώσης βιωματικά εργαστήρια, κατόπιν συνεννόησης με τους εκπαιδευομένους.   

Το δεύτερο εξάμηνο αποτελεί συνδυασμό της θεωρητικής κατάρτισης με έμφαση στα βιωματικά  εργαστήρια τα οποία θα διενεργούνται κατόπιν συνεννόησης με τους εκπαιδευομένους.

Το τρίτο εξάμηνο απευθύνεται σε όσους θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το coaching και προϋποθέτει την επιτυχή παρακολούθηση των προηγουμένων δύο εξαμήνων. Η επιτυχής περάτωσή του οδηγεί σε τίτλο πιστοποιημένο από φορείς του εξωτερικού, όπως περιγράφεται παρακάτω. Το τρίτο εξάμηνο θα διενεργηθεί στις πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο, ενώ είναι δυνατή η δημιουργία τμήματος σε όποια πόλη συγκεντρώσει ομάδα άνω των 20 ατόμων .
To πρόγραμμα τριών εξαμήνων πιστώνει συνολικά 1100 ώρες, θεωρητικής, βιωματικής και πρακτικής επιμόρφωσης στο γνωστικό αντικείμενο του Coaching και της Συμβουλευτικής με βάση τις αρχές της Συνθετικής Προσέγγισης. Η δομή, το περιεχόμενο και η μέθοδος διδασκαλίας ανταποκρίνεται πλήρως στα διεθνή πρότυπα εκπαίδευσης στο αντικείμενο του Coaching και της Συμβουλευτικής. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται συνδυάζοντας την διδασκαλία μέσω διαδικτύου και την βιωματική εκμάθηση σε προκαθορισμένα εργαστήρια με φυσική παρουσία βάσει προγράμματος. Οργανώνεται σε 3 εξάμηνα, δύο υποχρεωτικά (Ετήσιο πρόγραμμα 500 ωρών) και ένα προαιρετικό εξάμηνο ειδίκευσης στο Coaching σε συνεργασία με το Athens Coaching Institute, για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν επιπλέον πιστοποιητικό, διπλά αναγνωρισμένου από το Association for Coaching  και το European Mentoring  & Coaching Council.

*Προσοχή: Οι ενότητες, η σειρά και τα περιεχόμενα μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με τις ανάγκες του προγράμματος ή των εκπαιδευομένων. Το ίδιο ισχύει και για τις ώρες του προγράμματος οι οποίες μπορεί να τροποποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες του προγράμματος ή των εκπαιδευομένων.

­ ΚΟΣΤΟΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ

Κόστος: Οι υποψήφιοι δηλώνουν ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ, εάν θα παρακολουθήσουν μόνο τα δύο πρώτα εξάμηνα με συνολικό κόστος 550 ευρώ (500 ώρες) σε τρεις δόσεις ή εάν θα συμπεριλάβουν στην κατάρτισή τους και το Γ επαγγελματικό εξάμηνο, που οδηγεί στην πιστοποίηση βάσει κριτηρίων από ξένους φορείς, με συνολικό κόστος όλων των εξαμήνων στα 900 ευρώ σε τέσσερις δόσεις και 1100 ώρες.

Όποιος παρακολουθήσει  τα δύο πρώτα εξάμηνα η πρώτη δόση που θα καταθέσει  είναι: 184 ΕΥΡΩ

Όποιος παρακολουθήσει  και τα τρία εξάμηνα η πρώτη δόση που θα καταθέσει είναι: 225 ΕΥΡΩ

Η εγγραφή ολοκληρώνεται μόνο με την κατάθεση της αντίστοιχης πρώτης δόσης στο λογαριασμό της επιτροπής ερευνών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Μετά την εισαγωγή στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης δε γίνεται δεκτή ούτε εξετάζεται καμία αίτηση επιστροφής χρημάτων.

10% έκπτωσης δικαιούνται όλοι οι άνεργοι, οι φοιτητές και τα άτομα με αναπηρία, που θα προσκομίσουν εγκαίρως όλα τα προβλεπόμενα νόμιμα και επικυρωμένα πιστοποιητικά.
10% έκπτωσης δικαιούνται επίσης όσοι καταθέσουν την πρώτη δόση νωρίς μέχρι και την 29η Φεβρουαρίου 2016. 
15% έκπτωσης δικαιούνται όσοι καταθέσουν ολόκληρο το ποσό μέχρι τη λήξη των εγγραφών. 
50% έκπτωσης δικαιούνται όλοι οι εγγεγραμμένοι στα προγράμματα Παιδοψυχολογίας-Παιδοψυχιατρικής ή Κατάρτισης Στελεχών ανθρωπιστικών οργανισμών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Οι παραπάνω εκπτώσεις δεν είναι αθροιστικές.

Ειδικές εκπτώσεις προβλέπονται, κατόπιν συνεννόησης, οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί, που επιθυμούν να εκπαιδεύσουν τα στελέχη τους ομαδικά.

Διάρκεια Περιόδου Εγγραφών: 3 Φεβρουαρίου 2016 - 27 Μαρτίου 2016

­ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Oι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν αναλυτικά τη φόρμα εγγραφής και να την αποστείλουν στην διοικητική υπεύθυνη του προγράμματος (Πρασσά Ελένη e.prassa@acadimia.com ) μαζί με το απόκομμα πληρωμής της πρώτης δόσης στην Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Alpha Bank, Αριθμός λογαριασμού: 601-00200-1000326, IBAN: GR680 1406010601002001000326 SWIFT CODE – CRBAGRAA Κάτοχος λογ/σμού: UNIVERSITY OF THE AEGEAN RESEARCH UNIT Ταχυδρομική διεύθυνση υποκαταστήματος: 15 AKTI KOUNTOURIOTOY STR)

*Καμία αίτηση δεν εξετάζεται εάν δεν συνοδεύεται από το απόκομμα κατάθεσης και την αιτιολογία κατάθεσης. Στην αιτιολογία
κατάθεσης παρακαλείσθε να αναγράφετε  το «ονοματεπώνυμό σας» και τον κωδικό προγράμματος « 2795» Φόρμα εγγραφής:







Για πληροφορίες και εγγραφές καλέστε στο τηλέφωνο : 6940911716
Και στο email : e.prassa92@gmail.com






  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε την άποψή σας εδώ

Item Reviewed: Επαγγελματική κατάρτιση στο life coaching και τη συμβουλευτική - Πανεπιστήμιο Αιγαίου Rating: 5 Reviewed By: Psychologized