728x90 AdSpace

Καλέντζης
Latest News
Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Τα αντιψυχωτικα φαρμακα μπορει να μην είναι αποτελεσματικα στο παραληρημα



 Μια πρόσφατη ανασκόπηση της ιατρικής βιβλιογραφίας δεν υποστηρίζει τη χρήση των αντιψυχωσικών φαρμάκων για την πρόληψη ή τη θεραπεία του παραληρήματος σε νοσηλευόμενους ασθενείς.

Οι ερευνητές ανέλυσαν 19 σχετικές έρευνες.

 Σε επτά μελέτες που συνέκριναν αντιψυχωσικά με εικονικά φάρμακά (placebo) ή καμία θεραπεία για την πρόληψη του παραληρήματος σε μετεγχειρητικούς ασθενείς, δεν υπήρξε σημαντική επίδραση στην συχνότητα του παραληρήματος. 

 Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα που αναφέρθηκαν από όλες τις 19 έρευνες , η χρήση  αντιψυχωσικών φαρμάκων δεν συσχετίστηκε με τη μεταβολή της διάρκειας του παραληρήματος , τη σοβαρότητα, τη διάρκεια νοσηλείας ή της θνησιμότητας.

 Υπήρξε σημαντική μεταβλητότητα στο σχεδιασμό και την έκβαση των μέτρων μεταξύ των ερευνών, ωστόσο όπως αναφέρει ο  ο Δρ Karin Neufeld :

"Όταν συνδυάζουμε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν αποδείξεις να  υποστηρίξουν ότι η συνήθη χρήση των αντιψυχωσικών φαρμάκων συσχετίζεται με τη μείωση του παραληρήματος".

Πηγή:

 Antipsychotic Medication for Prevention and Treatment of Delirium in Hospitalized Adults: A Systematic Review and Meta-Analysis, Karin J. Neufeld MD, MPH, Jirong Yue MD, Thomas N. Robinson MD, MPH, Sharon K. Inouye MD, MPH and Dale M. Needham MD, PhD, Journal of the American Geriatrics Society, doi: 10.1111/jgs.14076, Δημοσιεύθηκε στις 23 Μαρτίου 2016


Ο Αντώνιος Καλέντζης έχει γραφείο Ψυχολόγου στην Πάτρα και είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων , καθώς και του διεθνούς Συλλόγου Καθοδηγητικών Ψυχολόγων (coaching Psychology). Επίσης έχει μετεκπαίδευση στη "Διαχείριση άγχους" από το πανεπιστήμιο του Harvard Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του www.antonioskalentzis.eu 
ή στο τηλέφωνο 2610 322306





  • επιμέλεια άρθρου:
    Μέλος Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων
    Κλινικών Ψυχολόγων , Νευροψυχολόγων
    Μέλος Διεθνής Συλλόγου Coaching Ψυχολόγων
    psychologized@gmail.com  | www.antonioskalentzis.eu 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Μπορείτε να γράψετε την άποψή σας εδώ

    Item Reviewed: Τα αντιψυχωτικα φαρμακα μπορει να μην είναι αποτελεσματικα στο παραληρημα Rating: 5 Reviewed By: Psychologized