728x90 AdSpace

Καλέντζης
Latest News
Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Εσενα που δεν σου αρεσουν τα ψεμματα....




 Όταν ρωτάμε κάποιον :

"Τι σιχαίνεσαι πιο πολύ;"

 Ποια είναι η πιο συνηθισμένη απάντηση που παίρνουμε;
(μην απαντήσετε φίδια, κατσαρίδες ,ποντίκια κλπ)

 Κατά μεγάλο ποσοστό σαν πρώτη απάντηση, όλοι λένε "Σιχαίνομαι τα Ψέμματα" και "θέλω στη ζωή μου να έχω ανθρώπους ειλικρινείς".

 Με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο σε αυτό, όμως θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τον προβληματισμό μου.

 Η αλήθεια είναι πως όλοι μας καθημερινά λέμε κάποιο ψέμα , κάποιες φορές για να "σώσουμε" μια κατάσταση, κάποιες άλλες φορές γιατί η πραγματικότητα θα φέρει χειρότερα αποτελέσματα και τέλος κάποιες άλλες φορές υπάρχει το παθολογικό κομμάτι , σε σημείο που αγγίζει τα όρια της μυθοπλασίας.

 Πολύ καλά όλα αυτά ... όμως αναρωτηθήκατε ποτέ αν όλα αυτά τα μικρά ψέμματα μας κάνουν να ζούμε μια ψεύτικη πραγματικότητα;

 Θα δώσω ένα παράδειγμα:

 Ξυπνάμε το πρωί και λέμε ψέμματα ότι πληρώσαμε το λογαριασμό στον/στην συγκάτοικο/σύντροφο/γονείς , είτε γιατί βαρεθήκαμε είτε γιατί το ξεχάσαμε.  Έπειτα θα βγούμε από το σπίτι και θα πούμε ψέμματα ότι "είμαι καλά" στην ερώτηση που θα μας κάνει ο γνωστός μας στον δρόμο.
 Μετά θα πούμε ψέμματα στον εαυτό μας ότι είμαστε ικανοποιημένοι με το παρόν.
 Πιθανόν θα πούμε ψέμματα όταν κατά τη διάρκεια της μέρας πούμε ότι θα κόψουμε μια κακιά συνήθεια (από Δευτέρα θα πάψω να καπνίζω,όπως λέει και το άσμα).
 Θα δώσουμε ένα ψεύτικο χαμόγελο στον ανώτερο στη δουλειά μας και θα πούμε ψέμματα ότι είμαστε ικανοποιημένοι με το παρόν που ζούμε .
 Όλη τη διάρκεια της μέρας θα φοράμε ένα ρούχο/στολή που θα υποκρινόμαστε ψεύτικα  ότι μας αρέσει (σε εργασίες που είναι απαραίτητο το dress code).
  Οι γυναίκες όταν θα αρχίσουν να ετοιμάζονται , θα βαφτούν και θα φορέσουν ρούχα , που θα τις κάνουν να δείχνουν κάτι άλλο που είναι πραγματικά, με ψεύτικα μαλλιά, ψεύτικα νύχια, ψεύτικες βλεφαρίδες, ψεύτικους φακούς επαφής...
  Οι άνδρες θα φορέσουν το "άγριο ύφος" λέγοντας ψέμματα ότι δεν είναι ευαίσθητοι και δεν έχουν πληγωθεί ποτέ.
  Θα πάνε σε ένα μέρος να διασκεδάσουν και καθ'όλη τη διάρκεια θα λένε ψέμματα ... (πόσες φορές βγήκατε με κάποιον/κάποια και είπατε στο τέλος απλά μια καληνύχτα... και είχατε τόσα πολλά να του/της πείτε για το τι νιώθετε..)

 Δεν θα πλατυλογήσω. Όλοι μας κάνουμε μικρά πράγματα καθημερινά που στην πραγματικότητα δε θέλουμε να κάνομε.
 Κατά τα άλλα... όλοι μας νομίζουμε ότι ζούμε μια καθημερινότητα που εμείς είμαστε οι "αληθινοί" ...


Αν δεν σου αρέσουν τα Ψέμματα..
πήγαινε κυνήγησε τη ζωή που θες να είναι η αλήθεια σου...

Μίλα, αγάπησε, νιώσε , εκφράσου, χόρεψε, διασκέδασε, εξερεύνησε, άκου, γεύσου ,ταξίδεψε, χαμογέλασε, κλάψε, τραγούδα , αθλήσου, παιδιάρισε, κυνήγησε τα όνειρα σου...

1 πράμα μην ξεχνάς... είσαι άνθρωπος και μπορείς να κάνεις τα πάντα,αρκεί να το θες.
Οι μέλισσες κάνουν μόνο ένα πράγμα.



Ο Αντώνιος Καλέντζης έχει γραφείο Ψυχολόγου στην Πάτρα και είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων , καθώς και του διεθνούς Συλλόγου Καθοδηγητικών Ψυχολόγων (coaching Psychology). Επίσης έχει μετεκπαίδευση στη "Διαχείριση άγχους" από το Πανεπιστήμιο του Harvard ,καθώς και συνεχίζει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο αυτό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του www.antonioskalentzis.eu 
ή στο τηλέφωνο 2610 322306






  • επιμέλεια άρθρου:
    Μέλος Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων
    Κλινικών Ψυχολόγων , Νευροψυχολόγων
    Μέλος Διεθνής Συλλόγου Coaching Ψυχολόγων
    psychologized@gmail.com  | www.antonioskalentzis.eu 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Μπορείτε να γράψετε την άποψή σας εδώ

    Item Reviewed: Εσενα που δεν σου αρεσουν τα ψεμματα.... Rating: 5 Reviewed By: Psychologized